מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה רגשית מידי ?לימור14/08/2012
שלום
אני ינסה להסביר את הכול , הילדה שלי בת 3.7 שנים היא הבכורה יש לה אחות בת שנתיים .
אני ואביה בתהליך גירושין (תהליך לא נעים ) על פי שאני מנסה לעשות זאת הכי נעיםן ושקט שאני יכולה לעשות . לצערי הצד השני לא שותף לפעילות .
הגדולה היא מאוד מאוד רגשית בוכה מכל דבר נעלבת מכל שטות , לפעמים אני מתבוננת בה
ולא יודעת איך להגיב .
דוגמא:
אתמול נסענו לקניון לראות הצצגה היה מקסים ממש הכול מעולה , חזרנו הביתה ליד האוטו היא הודיע לי שיש לה פיפי והיא ביקשה חיתול , אמרתי לה שהיא גדולה וצריכה לעשות בשירותים אכשיהו הסיטתי את הנושא למשהו אחר והיא שכחה שנכנסנו הביתה אמרתי לה לרוץ לשירותים היא לא רצתה והתחילה לבכות שהיא רוצה את אבא שלה,
ניסיתי להבין על מה הבכי , אך היא בתקיפות רצתה את אביה , שכחתי לספר שמתחילת החודש אביה במילואים (ואף פעם לא מתקשר אליה ) .
אשמח עצה מכוון שאני עובדת עצות
בתודה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה רגשית מידי ? - תגובה
סמדר ריינר14/08/2012שלום לימור,
הילדה שלך לא רגשית מדי. היא מגיבה נכון. באמת לא הבנת על מה הבכי? לא הבנת שהיא מתגעגעת לאבא שלה?לא הבנת שהיא מרגישה שמשהו מאוד מאוד לא בסדר לא משנה מה תספרי היא חשה ומבינה שמשהו מאוד לא טוב קורה, והיא לא יודעת מה לעשות כי אף אחד לא אומר לה מה קורה באמת? חשוב מאוד להגיד לבת שלך את האמת, שאת ואבא לא מסתדרים, ולא תגורו ביחד יותר, וחשוב מאוד מאוד להגיד לה, שזה לא קשור אליה, היא לא אשמה, ואת ואבא תמשיכו לאהוב אותה. אומנם אבא כרגע לא מתקשר אליה, אבל זה לא בגלל שהוא לא אוהב אותה אלא בגלל סיבות שלו, ואת מאוד מקווה שהוא יתקשר בהמשך, ואת מבינה שקשה לה והיא מתגעגעת ורוצה שתחזרו להיות יחד ושאבא יגור בבית. חשוב לתת לה לבכות, לכעוס אם היא רוצה, שלאול שלאות, ולא לטייח את האמת ולחשוב שאם לא תגידי או תספרי סיפור אחר היא תחשוב שהכל בסדר. את רואה בעצמך שזה לא עובד. תמיד כדאי לבחור באמת.
אני מתארת שזה קל להגיד והרבה יותר קשה לבצע. גם לך בעצמך ממש לא קל עכשיו.
הכי טוב היה אם היית יכולה להשיג עזרה ותמיכה עבור עצמך, גם תמיכה ממשפחה וחברים, גם אם זה דורש לספר גם להם את האמת, שאולי לא באלך לדבר עליה עם אף אחד, וגם עזרה מקצועית, אפילו במחיר מסובסד או בחינם במרפאה ציבורית או דרך קופת חולים או נעמ"ת או ויצ"ו או שירותי הרווחה, כל מי שיכול לתמוך בך בתקופה הזו, כי תזדקקי להרבה עזרה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת טועה יקרתי
לימור14/08/2012ראשית תודה על התגובה המהירה , אבל אני לא יכולה לספר את הכול פה בכתב ולכן כל הדברים שנאמרו הם טעות בגלל שאינך יודעת הכול .
ראשית אני בכל עניין הגירושין וילדים אני חקרתי קראתי שוחחתי ועוד ועוד
ופועלת לפי הקו שאני רואה לנכון , הילדות יודעות שאני ואבא שלהן לא חיים יחד
שאנחנו כל אחד לכוד אוהבים אותן הרבה מאוד , ויש הרבה הרבה מעורבות של האב לפעמים בניגוד לרצונו (לחץ שלי אליו כמו להגיע ליום הולדת בגן כמו לקחת חופש לקחת את הבת שלו לגן וכו ...)
הבנות שניהם רואות אותו פעמיים בשבוע ובכל סופ"ש שני , חוץ מזה מכיוון שכולנו גרים בקרבת מקום יש עוד ימים שהבנות רואותו אותו ,
אני אמתיתית עם הבנות כל הזמן , ופועלת תמיד לטובתנו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת טועה יקרתי - תגובה
סמדר ריינר14/08/2012שלום לימור,
אכן אני הבנתי מזה שתארת שאביה אף פעם לא מתקשר אליה כאילו אין קשר ביניהם ומה שסיפרת לה כדי להסביר מדוע אין קשר, זה שהוא במילואים ולא שנפרדתם. טעות שלי.
עם זאת, עדיין לא ברור לי למה את לא מבינה מדוע הילדה בוכה. משהו כל כך משמעותי קורה בחיים שלה, התגובות שלה הן הכי נורמליות שיש, תגובה של נסיגה לגיל קטן יותר (רצון לעשות בטיטול) בכי רב...זו תגובה נורמלית מאוד למה שקורה.
זו ממש לא ילדה ריגשית מדי, זו ילדה שמגיבה בצורה צפויה.
חשוב מאוד שההתנהגות שלה תזכה להבנה ריגשית מצידך. אם הקושי שלה נתקל בתגובה שלך שלא מבינה על מה המצוקה, היא נותרת לבד עם תחושות מאוד קשות. גם אם היא יודעת את האמת, חושב לתת לה גם התייחסות רגשית, להבין שאת מבינה שקשה לה, שהיא מתגעגעת לאבא וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)