מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינה עם אבאשירן14/08/2012
שלום רב,
בן זוגי הוא גרוש ואבא לילדה בת 7.
אני ובן זוגי בזוגיות שנה וחצי וגרים יחד מדצמבר האחרון. לפני שעברנו לגור ביחד לא היינו נפגשים במהלך השבת שהילדה נמצאת עם בן זוגי.
החל מדצמבר, בן זוגי החליט שבשביל לרכך את נושא המגורים המשותפים אצל הילדה, הוא יישן איתה בלילות שהיא אצלינו בתור התחלה.
יש פעמים שהיא ישנה אצלינו יותר מלילה אחד וקצת קשה לי לקבל את העובדה שאני "אמורה לוותר" על השינה המשותפת. לציין כי לא הסתרתי את העניין הזה מול בן זוגי והוא אף הבין אותי, אך אמר כי הוא רוצה לעשות זאת בעדינות ובצורה שתהיה בריאה לבת שלו ושלא תקבל מזה טראומה.
בנוסף, הילדה מפעילה מניפולציות ברגע שיש דברים שלא מוצאי חן בעינהם.
בתחילה בן זוגי תירץ את הנושא הזה בכך שהוא רוצה לנצל את השנים שהיא עוד קטנה ושהוא יכול להתקרב אליה מבלי שתהיה נבוכה מכך.
היא ילדה מאוד חכמה, פיקחית, בוגרת, עצמאית. ואני והיא במערכת יחסים טובה ומכבדת את שני הצדדים. היא משתפת אותי ברגשות שלה, קוראת לי לשחק איתה, מתייעצת איתי ואף מספרת לי את שעבר עליה השבוע וכו'.....
האם זה בסדר מבחינת בן זוגי שהוא ישן עם הבת שלו על שבת שנייה שהיא איתנו?
האם הוא אמור "ליפול" למניפולציות שהיא מפעלה כאשר מדבר איתה על להתחיל לישון לבד?
זה בסדר שאני מביעה את ההסתייגות שלי מהנושא?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה עם אבא - תגובה
סמדר ריינר14/08/2012שלום שירן,
אבא לא אמור לשיון עם ביתו בכלל. לא בשבתות, לא כשיש לו בת זוג ולא כשאין לו. זה לא בריא עבורה. ילדים ישנים לחוד ומבוגרים ישנים לחוד. בודאי שזה טוב את מביעה את דעתך ואני מציעה לך להראות לו את התשובה הזו, כי קודם כל זה לא טוב עבור בתו. זו לא הדרך לפצות אותה על משהו או לקבל את הסכמתה למשהו או להרגיל אותה למשהו. הוא גם לא זקוק להסכמתה לעבור לגור עם בת זוג, זה גם לא בריא עבורה. זה מטשטש את הגבולות ואת הסמכות בין הורה לילד, ויוצר מערכת יחסים מבלבלת שבה ביתו עלולה להאמין שהיא בת הזוג שלו באמת. בקיצור לא מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירן21/08/2012תודה רבה לך, נתת לי תחושה שאני חושבת נכון ולא בצורה אגואיסטית.
למרבה הפלא - בן זוגי התחיל לישון במיטה שלנו ולהסביר לביתו בעדינות שזה לא נכון שהוא יישן איתה, על אף שהיא מנסה להתחכם ולהגיד "אם אני אגלה שאתה לא ישן איתי אני ישר אקרא לך" או להגיד "זה כן נכון לישון איתי"... אבל היא ישנה טוב, לא קמה ואף אחד לא סובל מזה :)
בבוקר הראשון הוא הלך לישון איתה לפני שהתעוררה - ואמר לה בצהריים כל הכבוד שהיא ישנה לבד והיא אפילו לא הרגישה :)
אז תודה על התמיכה ועל הנכונות לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור.
סמדר ריינר21/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)