מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת גבולותסיון14/08/2012
בני בן 3.5, ילד נבון, בוגר וסקרן. מאז שאני זוכרת אותו הוא ילד מאד רגיש: נעלב בקלות, מתעצבן מכל דבר קטן ובוכה המון. בשנה האחרונה נולד לו אח קטן, השינוי ממנו חששתי מאד עבר יחסית בסדר, עדיין ישנה קנאה מצידו אבל יש ביניהם קשר טוב והם אוהבים זה את זה. בחודש האחרון משום מה חלה רגרסיה בהתנהגותו של בני, הוא הפך להיות אלים, עצבני, רגזן וחוצפן. הוא יכול לפתוח את הבוקר במצב רוח טוב ובחיוך ופתאום "להתהפך" מסתם שטות ולהתחיל לצרוח, להעיף דברים, להכות באגרופים את עצמו ולומר דברים כמו: "איכסה, מגעיל, אני כועס, בא לי להרביץ" וכו. ברגע שאני מגיבה או מעירה לו הוא מתחיל בבכי וצרחות, מצב שיכול להימשך עד חצי שעה.הסיטואציות הללו קורות מאז שהוא יצא לחופשת הקיץ פעמיים- שלוש ביום, בבית או בחוץ.
אני מנסה להגיב בכל דרך אפשרית: התעלמות, שיחה, נזיפה, עונשים, פינת חשיבה, הכלה אבל עושה רושם שאין דרך נכונה כי עובדה שהמצב רק מחמיר.
אני מרגישה שאני מתחילה ממש לאבד את הסבלנות, המיוחד לאור העובדה שיש לי עוד ילד לטפל בו, אני מותשת ומודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גבולות - תגובה
סמדר ריינר14/08/2012שלום סיוון,
זה מצויין שילד מבטא את התוקפנות שלו ואמר איכסה, מגעיל, ובא לי להרביץ. זו דרך הרבה יותר טובה מלהרביץ באמת. אין שום סיבה לכעוס עליו על זה. למעשה, התגובה הרצויה ביותר היא להתעלם מזה. כל תגובה אחרת שלך לאורך זמן תחמיר את ההתנהגות כמו שאת בעצמך רואה. לכולנו מותר לכעוס ולהתעצבן, ולבטא את התוקפנות הטבעית שלנו. תוקפנות היא לא פשע, ואין שבה שום רוע. והיא גם חיונית מאוד להתפתחות תקינה. בלי תוקפנות אין הישגיות, אין תחרותיות, אין יצר הישרדות ואין סקרנות. אם את מאוד לא רגועה כביכול כיוון שנדמה לך שאת נותנת אישור להתנהגות לא נאותה, את יכולה להגיד שאלה מילים לא יפות. זהו. אחר כך, כדאי פשוט להניח לזה. אפשר גם ללמד אותו דרכים חלופיות ולא מזיקות נוספות לבטא את תוקפנותו, כמו למשל להרביץ לכרית כשהוא כועס, או לשק איגרוף קטן.
תוקפנות הי אדבר חשוב וחיוני כל עוד היא לא פגועת במישהן אחר. כאשר מדכאים תוקפנות טבעית שלא לצורך, אז היא כבר באמת הופכת לאלימות ואז זו בעיה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
סיון14/08/2012סמדר שלום
תודה על תגובתך המהירה. עדיין לא ברור לי כל כך, ברגע שהילד מתחיל להעיף דברים בבית ,להטיח חפצים על הרצפה ולצרוח בקולי קולות, פשוט להתעלם? האם ההתעלמות לא תגרום לו למתוח את הגבול בכל פעם יותר ויותר על מנת למשוך את תשומת ליבי?
בנוסף, הצעתי לו כבר בעבר להכות את המיטה או הכרית כשהוא כועס והוא סרב בתוקף...
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
סמדר ריינר14/08/2012שלום סיוון,
כל עוד הוא לא מסכן אף אחד, כן. הפיתרון היחיד הוא להתעלם. צריכים להיות מאוד עיקביים בזה, ולא להישבר. אם הוא פוגע במישהו, כלומר מעיף חפצים וא מרביץ, יש להפסיק את פיזית בצורה חדה ובוררה, אבל לא לעשות מזה עניין, לא להעניש, להתחנן, לכעוס, לנאום נאומים וכו'. את הצורך שלו בתשומת לב יש למלא בדרכים אחרות, לא שהוא יוזם אלא שאת יוזמת, סביב התנהגויות חיוביות שלו, או סתם כשהוא רגוע ונינוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)