מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התערבות במהלך משחק בין ילדיםיעל14/08/2012
ביתי בת ה- 4.5 ואני התארחנו אצל חברה יחידנית עם בן בן 3.3 למשך שלושה ימים. הילדים לא תמיד הסתדרו ביניהם. ביתי היא אסרטיבית, דעתנית ומאוד נבונה והיא היתה מאוד פעילה בנסיונה לשחק עם הילד ולפעמים גם שיחקה איתו כאמא לילד (נסיון לנעול לו נעלים, להלביש אותו, לחנך אותו למשוך אותו לכיוון כזה או אחר, להרים אותו וכו....) ברוב המקרים לא הערתי ואם כן אמרתי לביתי שתבדוק אם זה נעים לו ואם לא שתניח לו. אמרתי לעצמי שאעיר רק עם יהיו ביניהם מכות ולא דחיפה קלה או חיבוק חזק, שבאו מהמקום של משחק. אבל חברתי חשבה אחרת והתפוצצה מזה שאני לא מעירה לביתי והחלה להעיר לה בעצמה באופן נוקשה ומספר פעמים אף צעקה עליה "את לא תרביצי לבן שלי את שומעת אותי" ולפעמים לבן שלה צעקה "אין לך פה? תגיד לה שזה לא נעים לך". העניין גרם למריבות ביננו והאווירה הפכה לעכורה ורק משום שביתי התעקשה להישאר, כי היא אהבה את המקום והבריכה וכו' וניסתה כל הזמן לזכות בתשומת ליבה של חברתי, נשארתי עד הרגע שבו תיכננתי. שאחרת מזמן הייתי חותכת. אמרתי לחברה כי אני בדעה שככל שמעירים יותר כך יהיו יותר נסיונות לרכישת תשומת ליבנו ושאני מעירה רק במקרים שתיארתי והיא אמרה שמסכנה הבת שלי שצריכה ללמוד על עיוור איך להתנהג. היא גם אמרה שהנסיון של ביתי להיות כאמא לבן שלה אינו לעניין (המילה שהשתמשה באנגלית היא לא פחות ולא יותר (Inappropriate). החופשה הזו עירערה את תפיסת עולמי בחינוך והייתי שמחה מאוד לקבל את תגובתך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התערבות במהלך משחק בין ילדים - תגובה
סמדר ריינר15/08/2012שלום שרון,
אני לא חושבת שיש כאן נכון ולא נכון. זה עניין של השקפת עולם. יכול להיות שיש ביניכן פערים גדולים מדי בהשקפה ולכן קרה הסכסוך ביניכן. אם בתך מסתדרת עם ילדים בני גילה בדרך כלל, ולא דחויה חברתית בגלל שתלטנות נניח, סימן שמה שקורה עכשיו הוא סביר, ואין לך סיבה לתת לאירוע שקרה לערער אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
יעל15/08/2012סמדר תודה.
האופי שלה לא מפריע לה בחבריות וכמובן שהחברויות נוצרות בהתאם לאופי שלה.היא ילדה מאוד חברותית ומאוד טובת לב.
השאלה היא האם אני צריכה להתערב גם כאשר היא עושה משהו שמזיק לה חברתית. כמו למשל שהיא התעקשה על משחק כלשהו או כשהיא משכה אותו ביד בכח למקום מסויים או כשהיא ניסתה בכח לחבק אותו או להרים אותו או כשהוא רץ כדי להגיע ראשון ואז היא החליטה שהיא כן מתחרה איתו והתחילה לרוץ ועקפה אותו, מה שגרם לו לבכות או באופן הדיבור שלה: "נו באמת" או "אתה לא יודע לשמור על הדברים שלך וזה מה שקורה" "נו תאכל כבר".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה - תגובה
סמדר ריינר16/08/2012שלום שרון,
אני לא חושבת שהפיתרון הוא להתערב בקשרים החברתיים שלה. זה גם מבייש אותה וגם לא נוגע בשורש הבעיה. יש כאן שאלה מעניינת מדוע בתך זקוקה לכל השליטה והביקורת הזו? זה הדבר ששווה לחשוב עליו. זה לא עניין של אופי. פעמים רבות זה מאפיין סוג של חרדה. למשל חרדה שנובעת מזה שילדים חשים את ההורים שלהם חלשים מדי, לא מספיק החלטיים, ולא באמת ההורים מנהלים את העניינים אלא הילדים חשים שהם עושים זאת ושהם יותר חזקים מההורים ואז הם חייבים להיות כל הזמן בשליטה.. זן רק השערה שלי. יכול להיות שזה לגמרי לא נכון. תנסי לחשוב אם זה מתאים לכם ואם כן, יש הרבה מה לעשות עם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה בבקשה
יעל17/08/2012ממש ממש לא המקרה. אני מאוד דומיננטית והחלטית והיא בדרך כלל מאוד ממושמעת. יש סדר יום וכללים בבית. בעלי פחות, אבל הוא לא היה בסוף שבוע הזה. אז מה עוד יכולה להיות הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה בבקשה - תגובה
סמדר ריינר17/08/2012שלום שרון,
אם את מאוד דומיננטית יכול להיות שההתנהגות הדומיננטית שלה היא חיקוי של ההתנהגות שלך? אולי היא חווה את הודמיננטיות שלך כמשהו שתלטני מאוד? אולי אחת הדרכים שלה לקחת מקום זה לעשות אותו דבר למישהו אחר?
אלה הן רק השערות, את מוזמנת לבדוק אותםן עם עצמך ולהשתמש במה שמתאים לך, אם בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)