מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד מפחד מלכלוךשקמה15/08/2012
שלום,
הבן שלי בן 2.5 חודשים ברגע שהוא טיפה מתלכלך- נשפך עליו מים, הקוטג' נגע בו או באוכל שלו, הטוש לכלוך לו את הידיים, חול בידיים מהים הוא נכנס לפניקה ומתחיל לבכות ולבקש שננקה אותו, נחליף לו בגדים נשטוף לו ידיים כל מה שאפשר לעשות כדי שהוא לא יהיה מלוכלך, ניסיתי להימנע מלנקות אותו כדי שהוא יבין שזה בסדר אבל זה לא עזר הוא נכנס עוד יותר להיסטריה,עוד משהו הוא כבר גמול בערך חודש עם פיפי אין בעיה אבל עם הקקי יש בעיה רצינית הוא ממש מפחד לעשות קקי והוא אפילו אומר לי אמא אני מפחד,
ולפעמים הוא גם אומר שהוא מפחד להתלכלך מהקקי
אני לא יודעת אם הפחד שלו נובע מהלכלוך ולכן הוא נורא מפחד או שזה משהו סטנדרטי שכל ילד עובר
אני אשמח לקבל תשובה
אולי אפילו כדי לי לקחת את הילד למישהו
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מפחד מלכלוך - תגובה
סמדר ריינר15/08/2012שלום שקמה,
יכול להיות שכדאי שתפנו למכון להתפתחות הילד ותשבדקו האם קיימת רגישות תחושתית. יוכל להיות שהמרקם של חומרים מסויימים לא נעים לו וזהבא לידי ביטוי כפחד מלכלוך.
לגבי הקקי, ילדים רבים סובלים מחרדה סביב עשיית קקי. לא תארת אם הוא מפחד לעשות בטיטול או רק באסלה. לילדים רבים יש חרדת אסלה במסגרת תהליך הגמילה מקקי (ראי תשובה בעניין ב"עמודת שאלות נפוצות") בכל אופן, מעבר לבירור סביב העניין התחושתי אין הרבה מה לעושת בגילו הצעיר. אם הנושא הזה ייבדק ויטופל, ועדיין תמשיך חרדה גם בגיל מאוחר יותר, ייתכן ויהיה צורך לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)