ילד מפחד מלכלוך

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד מפחד מלכלוך
    שקמה
    15/08/2012

שלום,
    הבן שלי בן 2.5 חודשים ברגע שהוא טיפה מתלכלך- נשפך עליו מים, הקוטג' נגע בו או באוכל שלו, הטוש לכלוך לו את הידיים, חול בידיים מהים הוא נכנס לפניקה ומתחיל לבכות ולבקש שננקה אותו, נחליף לו בגדים נשטוף לו ידיים כל מה שאפשר לעשות כדי שהוא לא יהיה מלוכלך, ניסיתי להימנע מלנקות אותו כדי שהוא יבין שזה בסדר אבל זה לא עזר הוא נכנס עוד יותר להיסטריה,עוד משהו הוא כבר גמול בערך חודש עם פיפי אין בעיה אבל עם הקקי יש בעיה רצינית הוא ממש מפחד לעשות קקי והוא אפילו אומר לי אמא אני מפחד,
    ולפעמים הוא גם אומר שהוא מפחד להתלכלך מהקקי
    אני לא יודעת אם הפחד שלו נובע מהלכלוך ולכן הוא נורא מפחד או שזה משהו סטנדרטי שכל ילד עובר
    אני אשמח לקבל תשובה
    אולי אפילו כדי לי לקחת את הילד למישהו

תודה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד מפחד מלכלוך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד מפחד מלכלוך - תגובה

סמדר ריינר
    15/08/2012

שלום שקמה,
    יכול להיות שכדאי שתפנו למכון להתפתחות הילד ותשבדקו האם קיימת רגישות תחושתית. יוכל להיות שהמרקם של חומרים מסויימים לא נעים לו וזהבא לידי ביטוי כפחד מלכלוך.
    לגבי הקקי, ילדים רבים סובלים מחרדה סביב עשיית קקי. לא תארת אם הוא מפחד לעשות בטיטול או רק באסלה. לילדים רבים יש חרדת אסלה במסגרת תהליך הגמילה מקקי (ראי תשובה בעניין ב"עמודת שאלות נפוצות") בכל אופן, מעבר לבירור סביב העניין התחושתי אין הרבה מה לעושת בגילו הצעיר. אם הנושא הזה ייבדק ויטופל, ועדיין תמשיך חרדה גם בגיל מאוחר יותר, ייתכן ויהיה צורך לפנות לטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו