ילד בן 5 מקנא מאוד מאחותו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 5 מקנא מאוד מאחותו
    מייסא
    15/08/2012

שלום

הבן שלי בן 5 שנים מקנא מאוד מאחותו בת החודש, הוא מתנהג בצורה מאוד מוזרה הוא נעשה ילד לא רגוע בכלל, עצבני צועק . כאשר התנהגות זו אופיינית רק מאז הלידה .
    והכי גרוע מהכל הוא מנסה לגרום נזק לאחותו , הוא מנסה לקפוץ עליה ולאחוז הידיים והרגליים שלה בלחץ.לעורר אותה...
    הוא לא רוצה לשאר בבית רוצה לשון אצל דודה, סבתא... מה שאף פעם לא עשה כי תמיד סירב לשון מחוץ לבית...וכמובן אצלם הוא ילד אחר לגמרי שקט ורגוע.
    חשוב לציין שאני מאוד משתפת אותו בכל מה שקשור לאחותו מאז ההריון.אני מנסה להיות איתו לבד אפילו יוצאת איתו לבד למשחקים, לקניות...( בזמן זה הוא ילד נחמד מאוד!).
    אני ואבא שלו כבר לא יודעים איך להתנהג איתו, להתעלם, לשאר רגועים , לצעוק....מה לעשות? במיוחד שאני מפחדת שיגרום נזק לאחותו. וגם אני מודאגת מרמת הריכוז שלו במיוחד שעוד שבועיים כמעט מתחילים גן חובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5 מקנא מאוד מאחותו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 5 מקנא מאוד מאחותו - תגובה

סמדר ריינר
    15/08/2012

שלום מייסא,
    כל שאלה לחוד. לגבי הריכוז, חכי לגן, ואם תהיה בעיה אפשר לפנות לפסיכולוגית הגן ולהתייעץ.
    לדבי האחות, אין ברירה, התנהגויות שמסכנות את אחותו צריך להפסיק מייד, בצורה פיזית. משאר ההתנהגויות להתעלם.
    זה בסדר גמור שהוא מקנא זה לגיטימי לגמרי. חשוב לתת לכך לגיטמציה ול אלהיגד לו לא לקנא או לאהוב את אחותו במקום לקנא. זה סתם מתסכל אותו יותר. והוא גם אוהב את אחותו, תהיי בטוחה. חשוב לתת לו תשומת לב על דברים אחרים, ועל התנהגויות חיויבות, אפשר גם לתת חיזוקים חיוביים על התהנגות חיובית (ולא "חיזויקם שליליים על התנהגות שלילית, זה לא יעיל).
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו