שיקול להעביר לגן אחר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שיקול להעביר לגן אחר
    אמא
    24/02/2008

בני בן 2.5 נמצא במעון ומאוד אוהב את חבריו במעון, אני מפגישה אותו עם ילדים מהמעון בשעות אחר הצהריים בתדירות גבוהה והוא עתיד להמשיך עם חבריו גם שנה הבאה ואני מתלבטת להעביר אותו לגן אחר משיקולים של חוסר שביעות רצון.
    ביררתי לגבי גן בקרבת מקום עבודתי שהמרחק לבית שלנו הוא רחוק מאוד , ההתלבטות שלי היא חיי החברה שלו בגן החדש.
    ברור לי שהרבה הורים לא ירצו ליסוע את המרחק לביתי בשביל להפגיש את ילדם עם בני וגם לי יהיה טרטור לא פשוט אך מבחינתי זה משהו שלקחתי בחשבון. השאלה שלי האם כדאי להעביר אותו והאם השיקול החברתי הוא לא "ברומו של עולם" וכמה פעמים בשבוע לדעתך מספיק לבני בגילו להיפגש עם חברים אחר הצהריים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיקול להעביר לגן אחר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד לא קיבלתי תשובה

אמא
    27/02/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשרים חברתיים

שושי יעקובי
    02/03/2008

מדבריך אפשר להבין שילדך הוא ילד חברותי, בגיל צעיר עודדת מפגשים חברתיים ובתדירות גבוהה. ילדים בגילאי שנתיים ושלוש שונים ברמת הצורך שלהם בקשר חברתי. יש כאלה שמספיקים להם המפגשים החברתיים בגן ואין להם צורך במפגשים חברתיים נוספים. וישנם כמובן ילדים שבגילאי 3 נהנים ממפגשים חברתיים רבים (גם הוריהם). הצורך בולט יותר במשפחות בהן הילד יחידי ללא אחים נוספים בבית. השיקול החברתי לכן הוא חשוב. יחד עם זאת איכות הגן חשובה לא פחות, ואולי אף יותר. מדובר ברוב המקרים ב- 8 שעות במהלך כל יום. לכן צוות חינוכי וסביבה איכותיים משמעותיים מאוד בגיל זה ובכלל. החלטה קשה ללא ספק.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו