חרדה מהחופשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדה מהחופשה
    ניקול
    16/08/2012

שלום!
    בני בן שנה וחצי עוד כמה ימים,הוא מאוד קשור אליי! יש לציין כי הייתי איתו בבית עד לפני שבועיים (עכשיו יצאתי לעבוד) וכן הנקתי אותו עד לפני כחודש,עד שגמלתי אותו!
    הוא מאוד מאוד קשור אליי,הוא אמנם משחק עם הסבתות שלו ואף נשאר איתן כ 8 שע' עד שאני מסיימת לעבוד ובאה לאסוף אותו. פעם אחת לפני כשבועיים הוא אפילו נשאר לישון אצל סבתו (היא הרדימה אותו,הוא התעורר בלילה וחזר לישון איתה),ואספתי אותו רק בבוקר. העניין הוא שהוא כל כמה זמן כאילו פתאום נזכר בי ומתחיל לצרוח ולבכות "אימא אימא"....
    אני ובעלי אמורים לטוס בשבוע הבא ל-6 ימים לחו"ל ופשוט אין באפשרותנו לקחת אותו איתנו מסיבות רבות! אני מאוד מאוד חרדה להשאיר אותו, למרות שהוא נשאר הן עם סבתא האהובה עליו,(גם אימא שלי תהיה איתו חלק מן הזמן), וגם אחותי תבוא אליו ותיקח אותו אליה כדי לשחק עם האחיינית שלי (יש ביניהם הפרש של 3 חוד' והם מאוד קשורים אחד לשני ממש צילי וגילי!!! מתראים כל יום ובוכים אם יום אחד לא יוצא להתראות!)
    אך בכל זאת אני נורא חרדה כי הוא ילד מאוד מפותח,(התפתחות שמתאימה לגיל שנתיים),הוא מבין הכל ולכן אני מפחדת שנגרום לו טראומה אם ניעלם ככה פתאום!
    אמנם עכשיו אנחנו עושים ניסויים כמו להשאיר אותו ליממה או שתיים אצל הסבתא שיתרגל,אך זה נורא מבהיל שנגרום לו עגמת נפש!
    מה יכולות להיות השלכות של "נטישה" כזאת (ואני ממש מרגישה רגשות אשם שאני אימא רעה שמשאירה ילד כ"כ קטן בלי אימא ל-6 ימים!!!!!)?
    מה אפשר לעשות כדי למזער את הטראומה? או אולי אף לבטל את הטיסה?
    אשמח מאוד לתשובה מהירה כך שאוכל ליישם ולחשוב!
    תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מהחופשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה מהחופשה - תגובה

סמדר ריינר
    17/08/2012

שלום ניקול,
    צר לי, אבל אני ממש בעד לבטל את הטיסה. ההשלכות יכולות להיות לטווח הקצר ולטווח הארוך, בכי, קושי בשינה, קושי באכילה, קושי במתן אמון ויצירת קשרים וחרדת נטישה. חבל. זה לא גיל מתאים לנסיעה כזו, הייתי מחכה עד לגיל שנתיים או לגיל שבו אפשר יהיה להסביר לו שאתם תחזור והוא גם יוכל להפנים ולהבין זאת, וגם אז לפחות ימים. אולי 3 ימים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה

ניקול
    17/08/2012

רציתי רק להוסיף שהילד כן מסתדר בלעדיי,רגיל לבית של הסבתא,וכן סדר יומו לא ישתנה ולו במעט אפילו,גם עם כל זה יכולות להיות השפעות כל כך רציניות!?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה - תגובה

סמדר ריינר
    17/08/2012

כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו