התקפות בכי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התקפות בכי
    לירון
    18/08/2012

שלום רב, בני בן 4, ויש לו אח חדש יחסית בן שנה. בזמן האחרון הוא בוכה על כל דבר, הוא רוצה משהו - הוא בוכה, הוא לא צליח משהו - הוא בוכה, הוא לא רוצה משהו - הוא בוכה, אנחנו לא מרשים לו משהו הוא בוכה. הגעתי למצב שאני אומרת לו שתינוקות כמו אחיו שלא יודעים לדבר הם בוכים והוא ילד גדול ובוגר ולא צריך לבכות, לפעמים אני אף אומרת לו שהוא מתנהג כמו תינוק והוא ילך למעון של אחיו הקטן אם הוא לא יודע להתבטא...
    אני ממש לא יודעת אם אני פועלת נכון, לציין שאנו נותנים לו המון תשומת לב ואהבה, אבל עדיין הילד רגשי על כל דבר.
    אודה להתייחסותכם, כיצד עלי לפעול ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפות בכי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפות בכי - תגובה

סמדר ריינר
    19/08/2012

שלום לירון,
    אני מבינה שאת מרגישה חסרת אונים. וזה לא קל. נשמע שאת בעצמך יודעת שאת לא פועלת נכון, אחרת לא היית שואלת. שום תגובה שיש בה השפלה של ילד לא יכולה להיות תגובה נכונה. דבר נוסף, כאשר ילד שיש לו אח קטן רוצה להתנהג כמו תינוק, הדבר האחרון שיעזור להגיד לו זה שהוא בוגר והוא לא תינוק. הוא יודע שהוא לא תינוק, ועל זה כל הצער והקנאה שלו כרגע.
    ההתנהלות שלך צריכה להיות בשני מישורים. במישור המיידי כשהוא בוכה, מספיק להגיד לו פעם אחת בלבד שכשהוא בוכה את לא מבינה מה הוא אומר ומאותו רגע להתעלם. חושב להיות מאוד עקביים בזה ולא להישבר. אם תהיו עקביים עם הזמן הוא יפנים שההתנהגות הזו לא משרתת אותו ולא תהיה לו סיבה להמשיך אותה.
    במישור הכללי והלא מיידי, חשוב להתייחס לקנאה שלו באחיו ולרצון שלו להיות תינוק, בדרך חיובית ומקבלת. להגיד לו שאת מבינה שגם לו בא לפעמים להיות תינוק, ומצד אחד הוא רוצה להיות גדול ומצד שני לפעמים בא לו להיות קטן. וזה בסדר לשחק לפעמים בתינוקי, להתפנק אצל אימא, וכו'. רצוי גם שתנו לו זמן איכות לבד, ללא אחיו ותזכו אותו בתשומת לב משלו בלי שיצטרך להתנהג כמו אחיו כדי לקבל אותה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו