מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 3 ו-10 חודשים, קושי בלילותלילוש19/08/2012
בני בן 3 ו10 חודשים. בתקופה האחרונה, בערך לפני כחודש הוא החל להתעורר בלילה בבכי וצרחות ומאוד מאוד קשה להרגיע אותו. אינני יודעת מה המקור להתעוררויות שלו (לציין שלא מזמן גמלנו אותו באופן די חד מהמוצץ, ניסינו בעבר גמילה הדרגתית אבל זה לא עזר ולכן החלטנו לגמול אותו בבת אחת, היו שני לילות מאוד מאוד קשים ואח"כ לכאורה שכח מהמוצץ, לפעמים היה מזכיר אותו לפני השינה, כיום כבר לא). הוא יכול להתעורר לפתע ב-2 בלילה או ב-4 לפנות בוקר ופשוט לבכות ולצרוח, אני מנסה להרגיע אותו ולדבר איתו וזה לא עוזר, זה נמשך זמן רב במהלך הלילה- כשעה שאני יוצאת וחוזרת מהחדר שלו ומנסה לדבר איתו ולומר לו שעליו להפסיק לבכות אבל זה לא עוזר, הוא לא מדבר רק בוכה וצורח. לעיתים הוא מתחיל לטרטר אותי שאביא לו מים, חוץ מזה הוא לא מתקשר איתי בדיבורים אלא רק בצרחות... אני מנסה להיות קשוחה איתו ולצאת מהחדר ולתת לו לצרוח ואז מתחילה סאגה שהוא יוצא מהחדר ואני מחזירה אותו. אני אובדת עיצות, הדבר מפריע מאוד בבית (יש לו אח גדול שישן איתו ובא לישון אצלנו בחדר כי זה מעיר אותו בלילה ומפריע לו לישון וגם אני כבר מתקשה לתפקד בבקרים) מדובר בצרחות אימים, אינני יודעת אם הוא לגמרי ער או מודע לקימות שלו או שהוא חצי רדום. לפעמים לפני השינה אני מבקשת ממנו להתנהג יפה בלילה ולא לקום ולצרוח והוא מסרב, כך שנראה לי שהוא דמי מודע לכך ועושה זאת בכוונה. אינני יודעת כיצד לצאת מהמעגל הזה שנמשך כבר זמן רב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 ו-10 חודשים, קושי בלילות - תגובה
סמדר ריינר19/08/2012שלום לך,
לדעתי אין שום מניעה להשאיר לו את מוצץ בלילה. גמילה חדה היא לא דבר טוב בעיני. חשוב לשהורים תהיה סבלנות לקצב של הילד, אם הוא זקוק למוצץ סימן שהוא לא פיתח עדיין דרכים אחרות להרגע, ולקיחת המוצץ ממנו בצורה חדה לא תגרום לו לפתח אותן בין לילה. אפשר גם להציע לו חפץ מעבר נוסף, כמו דובי שיישן איתו בלילה. לשוחח איתו על הפחדים שלו בלילה, להקריא לו סיפור לפני השינה שעוסק בילדים שפוחדים בלילה ומתגברים וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה אבל ...
לילוש20/08/2012אני מבינה את מה שאת אומרת אבל בסה"כ חלף יותר מחודש מאז שלקחנו את המוצץ, הוא כבר לא מזכיר אותו וחבל לדעתי לחזור אחרונית (ממילא קיבלנו המלצה מרופאת השיניים להפסיק בגיל 4 והוא כבר כמעט בן 4). מעבר לכך, אינני חושבת שההתעוררויות בלילה קשורות לפחדים שיש לו (הוא לא מתבטא מילולית ולא אומר שהוא פוחד). תחושתי היא שההתעוררויות שלו הן התנהוגתיות... אשמח לקבל עצה כיצד עלי לנהוג מהרגע שהוא מתעורר ומתחיל לצרוח..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה אבל ... - תגובה
סמדר ריינר20/08/2012שלום לך,
העובדה שנך לא מדווח על פחדים לא בהכרח מצביעה על זה שהם לא קיימים, משהו קשה לו שם, משהו חסר לו, את בעצמך שייכת את זה לעניין המוצץ,. לכן הצעתי לך להציע לו חפץ מעבר אחר שאולי יעזור לו להרגע במקום המוצץ. מטרת המוצץ היא להרגיע. להרגיע ממה? מזה שאני מרגיש לבד בעולם כשאימא לא לידי. זה בעצם סוג של פחד. במובן הזה, כדאי ללמד את הילד להפנים הרגעה ,כדי שלא יזקק למוצץ. להפנים הרגעה פירושו ללמוד מאימא לעושת דברים שמרגיעים, לקרוא לדברים במילים, לדעת את להסביר אותם לעצמי ולמצוא משהו שייצג את אימא כשאני בלילה לבד במקום המוצץ. את זה חפץ מעבר וסיפור לפני השינה אמורים לפתח.
כשהוא מתעורר במאצע הלילה, דווקא אז חשוב לא לשתף פעולה עם ההתנהגות, לגשת אליו, להשכיב אותו בחזרה, בקצרה ובענייניות, בלי לעושת מזה סיפור נורא גדול ובלי הרבה דיבורים, ולחזור למיטתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העצה
לילוש20/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר20/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)