גמילה ממוצץ - דחוף

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה ממוצץ - דחוף
    יעל
    19/08/2012

שלום רב,
    ביתי בת 4.5 ולא גמולה ממוצץ לילה לשנת צהריים ולפעמים היא מבקשת כשהיא בוכה.
    לפני כחודש קראנו את סבתא של המוצצים מספר פעמים והיא אהבה את הרעיון והציעה להעביר את המוצצים שלה לבנות הדודה שלה הקטנות. קבענו שנעשה זאת אחרי סיום הגן. לפני שבועיים היא סיימה את הגן וביום שישי האחרון מסרנו את המוצצים והיא אף הכינה להן ברכה. דיברנו שאם היא תרצה מוצץ אתן לה חיבוק או את הבובה שלה. אלא שביום שישי בלילה יום שבת לפני שנת צהריים, ביום שבת בלילה והיום בבוקר היא בכתה, נשכה והתחננה למוצץ שלה. היא נרדמה בשעה מאוחרת למרות שהיתה גמורה מעייפות. אמרתי לה שאני יודעת שקשה לה, ושעצוב לה, שאני אוהבת אותה ואני אעזור לה להיגמל כמו שהיה לה קשה עם החיתול. היא ילדה מדהימה, אינטליגנטית, רגישה ותקשורתית. סיפרה היום לאמא שלי שכל לילה היא בוכה בגלל המוצץ. מחר אנו טסים לחול לשבוע.
    מה לעשות? האם להפסיק את הגמילה? או בהדרגה, מה עוד להגיד לילדה בזמן בכי ומצוקה, האם זה כל כך נורא שילד בגיל זה עם מוצץ? אנא עצתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממוצץ - דחוף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה ממוצץ - דחוף - תגובה

סמדר ריינר
    19/08/2012

שלום יעל,
    זה לא נורא בעיני שילד בגיל הזה עוד עם מוצץ. גמילה, רצוי שתעשה באופן הדרגתי. ולא בבת אחת. כנראה שזה לא היה מספיק הדרגתי בשבילה. זה בסדר גמור אם בשנת צהריים היא עדיין תהיה עם מוצץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ המשך שאלה

יעל
    19/08/2012

השאלה היא איך אפשר לעשות זאת בהדרגה אם היא ישנה עם מוצץ בלילה ובשנת צהריים? היכן תהיה ההדרגה? והאם זה אומר שכדאי לתת לה מוצץ היום לפני השינה כשהיא תבקש, אחרי ששלושה ימים היא בלי מוצץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ המשך שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    19/08/2012

שלום יעל,
    ההדרגה היא בזה שבשינה מותר לה להיות עם מוצץ ובמשך היום פחות או בכלל לא, והיא תוותר על זה מתי שהיא תהיה מוכנה. במקביל אפשר לנסות להרגיל אותה לטקסי מעבר וחפצי מעבר אחרים במעבר לשינה, כמו לישון עם דובי, וכמובן טקס שינה, שכולל סיפור, שיר ערש, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו