תאונת דרכים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תאונת דרכים
    סיון
    19/08/2012

שלום רב,
    בשבוע שעבר היינו בתי ואני מעורבות בתאונת דרכים בכביש בינעירוני.
    בתי בת שנה, ישבה במושב הקדמי, בכסא בטיחות נגד כיוון הנסיעה והיתה חגורה.
    האוטו התנגש במעקה הבטיחות, משם ברכב אחר, שוב במעקה עד שהרכב עצר. בזמן הזה נשמעו הרבה מאוד "בומים" (המכות העיקריות היו מצידו השמאלי של הרכב), אני בכיתי וצעקתי מחשש שמא יקרה משהו לילדה שלי. כשהרכב ראיתי שהיא מבוהלת. היא בכתה ממש מעט. אני המשכתי לבכות ולצעוק והיא שמעה וראתה אך לא בכתה אלא חייכה אליי. בשלב מסויי לקחו אותה ממני כיוון שלא חשתי בטוב. זה השלב שבו היא החלה לבכות ממש.לקחתי אותה שוב לידי חיבקתי ונישקתי ושמרתי על רוגע יחסי. ברוך ה היא לא נפגעה פיזית ויצאה בנס ללא שריטה, אך מאותו היום הלילות הפכו לסיוט של ממש. עד אותו יום היא היתה מתעוררת בלילה.לא בבכי. מתעוררת חוזרת לישון. מתעוררת וחושבת שזה הזמן לשחק. כעת היא בוכה בכי היסטרי מתוך שינה וגם כשהיא מתעוררת היא ממשיכה לבכות בהיסטריה עד שאני מרימה אותה או בעלי.
    האם מדובר בהשפעה של התאונה? האם היא נזכרת בסיטואציה הטראומתית? מה עלינו לעשות? איך נוכל לעזור לה מלבד חיבוקים, מילות הרגעה ולעיתים אף שינה משותפת........
    אשמח לקבל חוות דעתך בנושא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאונת דרכים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאונת דרכים - תגובה

סמדר ריינר
    19/08/2012

שלום סיוון,
    לא ניתןם לשעת בוודאות למה זה קשור, כיוון שהיא לא מדברת. יכול להיות שזה קשור לתאונה וגם יכול להיות שזה קשור לזה שהיא מרגישה את הדאגה שלך ומגיבה אליה. ולכן, לא בטוח שזה טוב שאתם מאפשרים לה לשיון איתכם בלילה, יכול להיות שזה מרגעי אותה בטווח הקצר אבל בטווח הארוך זה משבש את הסדר וגביר את החרדה שלה. לא ניתן כרגע לעשות הרבה מלבד להשתדל לדאוג פחות, (הדאגה לא עוזרת והיא מרגישה את החרדה שלכם כחולשה וזה מגביר את החרדה שלה)ולא להפר את הגבולות מתוך מחשבה שזה מה שיעזור לחרדה שלה. כדאי לנסות לחזור לשיגרה בהקדם, עם סבלנות כמובן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו