הילד שלי בן השנתיים מתחצף

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הילד שלי בן השנתיים מתחצף
    בת-אל לרנר
    19/08/2012

ילדינו בן השנתיים מתחצף אלינו ואמר חדשות לבקרים " די"! בהתרסה ואפילו לפעמים מחטיף לנו מכה אנו אומרים לו שאסור לדבר כך לאמא ואבא ומבקשי שייעשה לנו טובה אך אני רוצה להרחיב את רפרטואר התגובות מאחר וזה לא ממש עוזר כי הוא אומר זאת יותר מדי פעמים ביום . ואני לא רוצה שהסמכות ההורית שלנו תתערער.
    אשמח לטיפים והצעות
    בת-אל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הילד שלי בן השנתיים מתחצף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הילד שלי בן השנתיים מתחצף - תגובה

סמדר ריינר
    20/08/2012

שלום בת אל,
    ילד שאומר "די" הוא לא ילד שמתחצף. מותר לילד לרצות אחרת מכם. כאשר אתם אומרים לו לעשות "טובה" אתם בעצם מעבירים לו מסר שאתם לא מוכנים לשאת תוקפנות, ואין מקום לתוקפנות. זהו מסר לא טוב, כיוון שבכולנו יש תוקפנות, תוקפנות היא דבר בריא וחשוב להתפתחות, בלי תוקפנות אין הישגיות, אין תחרויתיות, אין סקנות ואין יכולת הישרדות. יש בדל בין תוקפנות לאלימות. כשאנחנו לא מכילים תוקפנות בצורה נכונה היא עלולה להפוך לאלימות. חשוב שבמסרים שלכם לתוקפנות שלו לא תנסו להעלים אותה ולהפוך אותה ל"טובה" אלא שתתנו לו כלים לבטא אותה בצורה בונה. אם הוא אומר "די" יש לתת הכרה לזה שהרצון שלו כרגע לא משתלב עם הרצון שלכם. הכרה זה לא אורמ שתסכימו למה שהוא רוצה, אבל כן תתנו לגיטמציה לכך שלא בא לא. אתם לא יכולים להכריח אותו לרצות מה שאתם רוצים, זו מחיקה של האישיות שלו, ולמה בעצם? אתם יכולים להגיד למשל: "לא בא לך עכשיו, זה מעצבן אותך!" ולהתיחחס לזה בהומור, להציע לו לכעוס על הכרית, להרביץת לה, להרביץ לכרית יחד איתכם, ואם זה משהו חשוב לכם, לבצע אותו בכל זאת, למרות שהו אאורמ די, למרות שהוא לא מרוצה וגם אם הו איכעס ויבכה. כל זה לא נורא כל עוד אתם לא מחקים את הזכות שללו להתנגד. ילד שמתגד להוריו זה לא ילד שיש בעיה בסמכות ההורית במשפחתו בהכרח. אם תתנו להכרה לאיישות שלו, לתוקפנות שלו ולהתנגדות שלו, יכול להיות שהוא לא יצטרך להרביץ לכם. קחו בחשבון שילדים רבים בגיל הזה מרביצים כיוון שהם עדיין לא יודעים לבטא מילולית את רצונם, וזה לא נובע מחוצפה אלא מתסכול. את המכות יש להפסיק פיזית ולהציע לו מילים לתאר את מה שהוא מרגיש במקום מכות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו