אמא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אמא
    אמא
    14/05/2007

בני בן שנה +8 ילד חכם ונבון, נוח להפליא, ישן מגיל 0 לילה שלם ורגוע מאוד. בעלי היה מובטל לסירוגין כמעט במשך שנה והיה הרבה זמן בבית ,כיום החל לעבוד מזה חודש בעבודה מסודרת וקורה מצבים שאיננו הרבה בבית לעיתים יום שלם בני אינו רואה אותו, יש לציין שבני קשור לאביו בצורה יוצאת דופן ואוהב אותו מאוד. לאחרונה(שבועיים אחרונים) החל להתעורר בלילה ומבקש לבוא למיטתנו ואנו מספקים את רצונותיו כי אנו לוקחים בחשבון שהוא אולי עובר תקופה קצת קשה (הזמן הקצר עם אביו) האם זה נכון לעשות? או שמא אני מרגילה אותו להרגל שקשה להיפטר ממנו? זה לא קורה כל לילה בערך 2+3 בשבוע.
    כמו כן בעניין אחר בני החל להיות עקשן מאוד ואני חושבת שעכשיו הוא נכנס לתקופת "המרי" בחייו וכאשר רצינו להרגיע אותו שמנו אותו למשך 2-3 דק' במיטתו בה היה בוכה מאוד והיינו מסבירים לו בעדינות שהתנהגותו לא רצויה, הוא מכה וזורק דברים "ועושה דווקא" , ייתכן ופיתחנו אצלו אנטיות לגבי מיטתו בו הוא כביכול "נענש" על התנהגותו ולכן אינו רוצה לישון במיטתו, ולכן בעקבות כך החלטנו שאנחנו שמים אותו בכסא אוכל קטן כדי להירגע כאשר הוא נמצא לידנו אך איננו יכול לרדת ממנו וכאשר נרגע אנחנו שוב מסבירים ומחבקים . מה דעתך? האם אנחנו נוהגים נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• "גיל המרי"

שרון באומל
    14/05/2007

שלום לך אמא.
    כתבת בתבונה רבה ויכולת התבוננות עמוקה על ילדך. אני חושבת שזה נכון מאוד לשים את הילד בכיסא ולא במיטה, בדיוק מהסיבות שכתבת. אני חושבת שזה גם נכון מאוד לעשות זאת, ולשים לו גבול.
    בקשר לשינה איתכם: אם זה לא מפריע לכם, תנו לו עוד קצת זמן. הוא כנראה זקוק לקרבה לאבא, אותה הוא מקבל, כרגע, בעיקר בלילה. עם זאת, ייתכן והתנהגות זו קשורה גם היא לגיל המרי. אני מציעה לחכות קצת, להתרגל לשינוי במערך המשפחתי ואז לראות. אפשר לומר לילד משהו בסגנון "עכשיו כשאבא עובד הרבה ואתה לא רואה אותו כ"כ הרבה כמו פעם, אתה רוצה להיות קרוב אליו בלילה. אנחנו מרשים את זה עד....(אפשר לבחור תאריך יעד כגון יומולדת או משהו אחר שיהיה ברור). חוץ מזה, יש לך את אבא בשבת וכו'". כדאי גם שאבא ימצא זמן כמותי ואיכותי (כגון בשבת) להיות עם בנך.
    בהצלחה.
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית -גיל הרך, ילדים ונוער

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך שרון ולך אור, חג שבועות שמח

אמא
    22/05/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו