ילד שמבקש מאחרים להציק לאחותו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד שמבקש מאחרים להציק לאחותו
    קרן
    22/08/2012

שלום רב,
    הבן הגדול שלי (6) מאוד מקנא לאחותו הקטנה (4.5) שמקבלת תשומת לב מהסביבה מבלי להתאמץ בעוד אותו צריך להכיר טיפה יותר כדי להתאהב בו. הוא מציק לה המון בבית: מחביא לה צעצועים ומבקש מתנה או משהו ממנה אם יחזיר לה, חוטף וקורע ציורים שהיא עושה ועוד. לאחרונה הוא התחיל לבקש מאחרים להציק לה: באים אליו חברים הוא אומר להם לקחת אותה בידיים ולהפיל אותה, לקלקל לה צעצועים ועוד. הילדה די מתמודדת עם זה אך אין זה מקובל עליי ואני אף מרחמת עליה כי הדבר מגיע בסופו של דבר לבכי ודמעות. דבר נוסף הוא חוסר ההערכה משווע וכל מיני אמרות בכדי להקניט ולהעליב כגון: לא כייף לי יותר בבית הזה, המתנה שקניתם לי בכלל לא שווה (פעם אף נתן צעצוע לחבר).

אשמח לעזרה.

תודה מראש,
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שמבקש מאחרים להציק לאחותו - תגובה

סמדר ריינר
    22/08/2012

שלום קרן,
    אני לא מכירה אתכם ולא יודעת, האם במאת זה רק שתומת לב מהסביבה שחסרה או גם ממכם. האם גם אתם מרגישים (או לא מרגישים) שאתם נותנים הרבה יותר התייחסות חיובית לאחותו? לא ציינת, ולכן אני לא ידועת אם אתם עושים את זה או לא
    אבל אם לא אז כדאי להקדיש לו זמן איכות ללא אחותו, ולתת לו המון חיזוקים על הדברים הטובים שבו. בכלל מתנות הן לא העיקר, אלא היחס. הוא דוחה את המתנות שלכם כלא שוות כי עמוק בפנים יכול להיות שהו לא מרגיש שווה בעיניכם. ואת זה כדאי לנסות לתקן. אם אני לא בכיוון, או שתאם לא מצליחים כדאי לפנות לטיפול כי נשמע שהילד שלכם כרגע מרגיש מצוקה רבה וגם הילדה. משהו בקנאה שהוא מבטא נראית לי מעבר לקנאה רגילה בין אחים, ואולי יש כאן מקום לטיפול משפחתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו