בת 7 שלא הולכת לחברות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 7 שלא הולכת לחברות
    יעל
    23/08/2012

שלום,
    יש לי 3 ילדים. ילד בן 10 ילדה בת 7 ותינוק בן 7 חודשים. ביתי ילדה פיקחית וחכה ןכלל לא ביישנית. הייתה הולכת לחברות וחוגים אבל מאז שילדתי היא דבוקה אליי.
    היא לא מוכנה ללכת לחברות וגם לא לחוגים. מוכנה שחברות יבואו רק אליה וגם אז היא מאוד שתלטנית.
    קשה לי עם זה שהיא דבוקה אליי ולתינוק כל היום וכל היום היא משתעממת ורוצה לשחק איתי.
    מה עושים? אני 7 חודשים מכילה את הנושא אבל כבר אין לי אוויר.
    אשמח לעזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 7 שלא הולכת לחברות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 7 שלא הולכת לחברות - תגובה

סמדר ריינר
    24/08/2012

שלום יעל,
    את באמת לא אמורה להכיל את הנושא, זה לא בריא לה ולא טוב בשבילך. את בעצמך מבינה שזה משהו שקשור להולדת התינוק, בתך חרדה לאבד אותך ומקנאה מאוד. כדאי לשוחח איתה על זה, תוך מתן לגיטמציה לקושי שלה. כדאי גם להשתדל לבלות איתה זמן איכות לבד, בלי האחים שלה מדי פעם. עם זאת, בשאר הזמן, חשוב שלא תנסי להעסיק אותה ולהענות לדרישות שלה. חשוב שהיא אכן תחוש את השיעמום ושאת לא תמצאי לה פתרונות כל הזמן, וכן חשוב שהיא לא תרגיש שהיא מנהלת אותך. חלק מההתנהגות של בתך מתוארת על ידך כשתלטנות, וזו התנהגות שנובעת מחרדה. ייתכן שהחרדה נובעת מתחושה שלה שאת נחלשת(גם אם השתלטנות היא עם החברות שלה), אולי אחרי הלידה ואולי מסיבה אחרת. חשוב שתנסי לשחזר האם זה כך, ולאם כן לחזור ולהציב גבולות, גם אם היא לא מרוצה מזה. חלק מהצבת גבולות זה לאלאפשר לה לנהל אותך כסוכנות תעסוקה ופנאי שלה. אם היא משתעממת ולא מרוצה זה לא תפקידך לגרום לה להיות מרוצה, לא נורא אם היא תבכה ותתעצבן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

יעל
    26/08/2012

האם זה בסדר להודיע לה שלא יבואו אליה יותר חברות עד שהיא לא תלך אליהן?
    האם זה בסדר לחייב ללכת לחוג אחד ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    26/08/2012

שלום יעל,
    לא נראה לי שכדאי להתערב לה בחיים החברתיים בדרך של הכרחה. חוג זה משהו שעושים כהנאה, והכרחה הופכת את זה למשהו בשבילך ולא בשבילה. לא זו הדרך להציב גבולות, אני מציעה לך לא להתערב בכלל בעניין החברתי. לא כדאי לנסות לעזור לה בדרך כוחנית, זה לא מוביל לשום מקום ולא פותר באמת את הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו