ילד בן ארבע מאינו רוצה לגדול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן ארבע מאינו רוצה לגדול
    חני
    23/08/2012

שלום אני אמא לילד מקסים בן ארבע, לאחרונה בכל פעם שאני שואלת את בני מה ירצה להיות כשיהיה גדול אני מקבלת תשובה חד משמעית של: "לא רוצה להיות גדול" . בתחילה לא כ"כ ייחסנו חשיבות לנושא אך לאחרונה אני ובן זוגי די מודאגים מהנושא כיוון שעוד לא נתקלנו בילד שלא רוצה לגדול ובד"כ כששואלים ילד מה ירצה להיות כשיהיה גדול מיד הוא עונה אני רוצה להיות כך או כך, אני מנסה להבין מה פשר תשובותיו של בני וכשאני שואלת מדוע אינו רוצה להיות גדול הוא עונה בקול תקיף "ככה, לא רוצה להיות גדול". חשוב לציין שבני די חברותי ודי משתף אותנו בכל אשר עובר עליו וכאן אני מרגישכ שאני נכשלת אני פשוט לא מבינה מדוע ילד בן 4 אומר משפט שכזה. אשמח לקבל איזושהו ייעוץ או תשובה שתציג בפניי את פשר המילים הנ"ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן ארבע מאינו רוצה לגדול - תגובה

סמדר ריינר
    24/08/2012

שלום חני,
    ילדים רבים חשים לעיתים שהם לא רוצים להיות גדולים. בדרך כלל הם לא חשים כך כל הזמן, אלא חלק מהזמן, כי זה כיף גם להיות קטנים.
    יכול להיות שהציפיות שלכם מהילד הן מוגזמות, ואתם נורא רוצים לראות כבר איך היכולות שלו גדלות ואיך הוא גדל, וזה מפעיל עליו לחץ גדול מדי ולכך הוא מגיב כך. גם לא ברור לי מדוע יש צורך לשאול אותו כל כך הרבה מה הוא רוצה להיות כשהוא יהיה גדול. אולי כדאי שקצת תניחו לו, תורידו את הלחץ, וכשהוא ירצה לגדול ולחשוב מה הוא רוצה להיות זה יבוא ממנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו