מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 5נועה24/08/2012
שלום רב,
בתי בת 5 והיא ילדה להורים גרושים כבר במשך כשנתים, עד לפני כחודשיים כל פעם שאבא שלה היה בא לקחת אותה היא היתה מחכה לו בהתלהבות והולכת לשם ממש בכיף.
בתקופה הזאת אני התחלתי מערכת יחסים עם בן זוג אחר שבתי מאוד אוהבת אותו ואת משפחתו (בעיקר את אימו) והחליטה שהיא רוצה רק שנלך לביתם של בן זוגי ואימו (כי כל האחיניים שם תמיד), ובכל שבת שניה היא לא רוצה ללכת לאבא שלה כי היא אומרת שהיא רוצה לישון רק איתי ולהיות איתי, גם בערבים היא לא נותנת לי ללכת לשום מקום ומתחילה ישר לבכות ולהגיד שהיא רוצה רק אותי, כל יום אני אומרת לה שהיא הדבר שאני הכי אוהבת כדי שלא תחשוב שבן זוגי "לקח אותי ממנה", האם זאת חרדת נטישה? איך אני אמורה לנהוג איתה?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 5 - תגובה
סמדר ריינר24/08/2012שלום נועה,
זו לא חרדת נטישה, אלא צורך של בתך לראות בעצמה כמי שמנהלת את העניינים וסירוב שלה לקבל שמישהו חדש נכנס למשוואה. אפשר להבין שזה קשה לה, אבל לא ללכת עם זה.
אפשר למשל להקדיש לה מדי פעם זמן איכות כשאתן לבד בלי בן הזוג שלך, להקפיד על מקומה מבחינת החדר שלה, החפצים שלה וכו'. עם זאת לא נכון לאפשר שינה שלה איתך, וכמו כן לא היא מחליטה איך ומתי היא רואה את אביה. אלה דברים שהמבוגרים קובעים, גם אם זה נעים לה וגם אם לא. זה לא נורא אם היא בוכה ומוחה. כמובן שלא רצוי שכל ערב את תלכי, אבל אם פעם פעמיים בשבוע את יוצאת בערב, היא בהחלט יכולה לעמוד בזה גם אם זה לא נראה לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 5 -המשך לתגובתך
נועה24/08/2012סמדר אני מאוד מודה לך על תשובתך המהירה לשאלותי, ברצוני להוסיף פרט מאוד חשוב, אני ובתי מתגוררת אצל אבי וישנות יחד באותו חדר ובאותה מיטה ונראה לי שגם בגלל זה מאוד קשה לה ועוד משהו שברצוני לציין, את החופש הגדול היא התחילה בקייטנה ולאחר שהקייטנה נגמרה והוריי היו עוזרים לי כל אחד בתורו לשמור עליה היא הייתה מעדיפה לשבת מול הטלויזיה מאשר לצאת ולטייל וכאשר ההיתי מגיעה מהעבודה איתי היא הייתה מוכנה לצאת לטייל.
שוב תודה לך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 5 -המשך לתגובתך - תגובה
סמדר ריינר24/08/2012שלום נועה,
סביר להניח שזה בהחלט מקשה עליה שאתם ישנות ביחד. אני מבינה שזה נובע מאילוצים, אבל זה מאוד לא בריא עבורה, וברגע שתיה לך אפשרות להימנע מזה, כדאי למהר ולעשות את זה. העובדה שהיא סירבה לטייל אלא רק איתך מעידה על קשר תלותי מדי ביניכן, ולכן זה מצויין שיש לך בן זוג, וחשוב שבעתיים ליישם את מה שהצעתי בתשובתי הקודמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)