כישורים חברתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כישורים חברתיים
    עמוס
    25/08/2012

בתי הבכורה בת 7.5 לא קוראת את המפה החברתית נכון, חסרת בטחון בכיתה ובעלת בטחון גבוה בחיק המשפחה. לעתים בעלת התנהגות ילדותית לגילה, בוכה על שטויות ופחות בוגרת מחברותיה. לכן נראה כי החברות איתן היא רוצה לשחק אינן מעוניינות להיות בחברתה ולהיפך בנות שמעוניינות להיות בחברתה ("הפחות מקובלות") בתי אינה מעוניינת לשחק איתן... מה עושים על מנת למנוע ממנה להיפגע חברתית ולהעצים את בטחונה העצמי גם בכיתה?
    לעיתים אני מרגישה שהיא מתנהגת לא יפה לאחיה הקטן ממנה ב- 4 שנים בשל התסכול שלה. מפריע לה שאין לה חברה טובה, מצד שני לא נראה לי שהיא יודעת איך ליצור קשרים עם חברה טובה.
    לאחרונה היא לא מבקשת להיפגש עם חברות... וזה גם מוזר לי.

לעיתים קרובות אני מנהלת איתה שיחות הכוונה וייעוץ אך היא לא בוגרת מספיק כדי לקבל ולהבין -. מה עושים? איך מסייעים לה שלא להיפגע חברתית ולהעצים את הביטחון העצמי שלה גם מול חברותיה.

די נואשת וזקוקה לעזרה...
    אמא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כישורים חברתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כישורים חברתיים - תגובה

סמדר ריינר
    25/08/2012

שלום עמוס,
    נשמע שתא המואד ביקורתי כלפיהילדה ומקפיד להדגיש בפניה את מה שהיא צריכה לשפר. וזה רק מוריד את היטחון שלה ולא מעלה אותו. אתה כנראה גם לא תופש נכון את גילה האמיתי, ומצפה ממנה לבגרות מעבר לגיל. חשוב לחזק ואתה דווקא על הדברים הטובים שבה, פחות להתייחס למגרעות כרגע, וכמו שיעצתי לך בשאלתך הקודמת על אחיה- להקדיש לה זמן איכות לבד, ולהתשדל שהוא לא יוקדש לנאומים שמפרטים היכן היא לא בסדר, אלא לכיף נטו, חיזוקים ומחמאות. ולהתמיד בכך הרבה הרבה זמן גם אם נראה שאין מספיק תוצאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים

עמוס
    25/08/2012

תודה על תשובתך החשובה
    אנו משתדלים מאוד להעצים ולהדגיש את החוזקות שלה והתכונות הטובות שלה אך האם ניתן לסייע בכישורים החברתיים כדי שחברות ירצו לשחק איתה?
    איך מסייעים לילדה בפן החברתי? נראה שזה מפריע לה.
    האם יש טיפול לכך?

תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים - תגובה

סמדר ריינר
    25/08/2012

שלום עמוס,
    לטיפול בבעיות של מיומנויות חברתיות נהוג בדרך כלל לפנות לטיפול קבוצתי. אתם יכולים לחפש באינטרנט קבוצות כאלה באיזור מגוריכם בגילאים המתאימים.
    אם זאת ההתרשמות שלי מהתואר שלך היא שלא בטוח שזו הבעיה. אתה בעצמך מציין שהבעיה היא של ביטחון עצמי. ביטחון עצמי זה לא עניין של למידה, הסברים וכישורים. זה משהו שבדרך כלל בא מהבית. התמונה שתאה מתאר שבה לילדה יש ביטחון גבוה בבית ונמוך בחוץ מטעה ומבלבלת. אני נוטה לשער שבבית היא פשוט מתנהגת בשתלטנות או חוצפה, או הצקה לאחיה, וזה נראה לכם כביטחון גבוה. למעשה זה מצביע על חרדה וביטחון נמוך. אני חוזרת על הצעתי מתושבתי הקודמת - להמעיט בביקורת ולהרבות בחיזוקים וכן להקפיד על גבולות עיקביים. אם זה לא עוזר, אני ממליצה לכם לפנות להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו