ילדה בת 3.5-משליטה טרור בבית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3.5-משליטה טרור בבית
    ליאת
    26/08/2012

שלום, יש לי בעיה עם בתי, היא בת 3.5 בת שניה (יש אחות גדולה בת 7)
    אני ממש אובדת עצות, הילדה כל הזמן כועסת ועצבנית, מחפשת רק סיבות מתי לבכות ולהעיף דברים,מציקה הרבה לאחותה כל הנסיונות שלנו לדבר איתה יפה ובנועם לא עוזרים...היא קמה בבוקר רגזנית ונשארת ככה כל היום, לפעמים מתנהגת כבוגרת כמו ילדה אחרת לגמרי... אבל מספיק הערה קטנה והיא חוזרת לסורה...
    כל דבר שלא נראה לה, או משפט לא לא לרוחה היא מתחילה במתקפת הטרור של צרחות,השלכת חפצים וטריקת דלתות, גם כאשר אנחנו "מענישים" זה לא עוזר
    אנחנו אובדי עצות, גם בדרך הטובה וגם ברעה זה לא עוזר...
    אציין שבגן היתה מתנהגת יפה (וגם אצל חמתי מתנהגת כמו ילדה אחרת...)
    אין לי מושג מה לעשות, אם אני לא מצליחה להגיע אליה כעת מה יהיה בהמשך...

אשמח לעצה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3.5-משליטה טרור בבית - תגובה

סמדר ריינר
    26/08/2012

שלום ליאת,
    קודם כל לחדול מהעונשים הם לא רק לא עוזרים כמו שאת רואה הם גם מחמירים את המצב. יכול להיות שנוצר מצב שבו רק באופן הזה היא רגילה לקבל תושמת לב. לכן כדאי להקטין למינימום את ההתייחסות להתנהגויות האלה. למשל, לא צריך להזיז לכם נורא אם היא רגזנית מהבוקר, אם היא מרוצה או לא. במקרים שבהם היא גורמת נזק פיזי , יש לעצור זאת פיזית בענייניות, בלי נאומים, הסברים, עונשים, כעסים וכו'. פשוט ולעניין - לעצור את זה וזהו. בשאר הזמן כדאי למצוא דרכים אחרות לתת לה תשומת לב, על דברים אחרים, למשל חיזוקים על התנהגויות חיוביות, למשל לבלות איתה זמן איכות ללא אחותה ולעשות בו כיף יחד וכו'. אם אתם לא מצליחים כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו