יחס לא טוב לאבא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יחס לא טוב לאבא
    אולגה
    26/08/2012

שלום,

יש לנו ילדה בת 4 בכורה, לפני חודשיים הצטרפה למשפחה תינוקת חדשה.
    לפני שבועיים התחילה להתנהג לא יפה לאבא שלה.
    לפעמים מתעלמת, לא רוצה להגיד לו שלום, לא רוצה ללכת איתו לכל מיני מקומות, אומרת לי שהיא אוהבת אותי לידו ולו לא אומרת כלום (נראה כאילו בכוונה אומרת לו)
    אתמול למשל לקחתי אותה לבריכה והיא אמרה לו שהיא שמחה שהוא לא בא איתנו.
    היום בבוקר התעוררה ראתה שהוא ער ולא אני חזרה לחדר בריצה. אח"כ יצאה לסלון והתעלמה מהנוכחות שלו. הוא ניגש לנשק אותה או לחבק היא בורחת, עושה לו פרצופים.יש לציין שלפעמים מתנהגת כמו בת שנתיים (דובי לא לא, צעקות , אתה לא קובע וכו')
    אני מבינה שמתעלמים מהתנהגות לא יפה אבל מה עושים בקשר ליחס לאבא? הוא מתוסכלת ולא נעים לו ולי כואב לראות את זה וזה מתיש אותי לנסות לפייס אותו או לתרץ את התנהגותה.

אבל יש גם פעמים שהיא משחקת איתו יפה, פעם אפילו חיבקה אותו מיוזמתה, לפעמים כן רוצה ללכת איתו למקומות בלעדיי.
    אנחנו מבולבלים ולא יודעים איך מתמודדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחס לא טוב לאבא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יחס לא טוב לאבא - תגובה

סמדר ריינר
    26/08/2012

שלום אולגה,
    יכול להיות שהתנהגותה של בתך כלפי אביה היא תגובה להולדת האח. היא נותנת לאבא להרגיש את מה שהיא מרגישה כשהיא מקנאה באהבה שמקבל אחיה זו התהנגות לא מודעת, כמבון. זו התנהגות שתעבור אם לא תעשו ממנה עניין. כמו כן כדאי להתייחס לקנאה שלה באחיה גם אם היא לא מבטאת אותה בצורה ישירה. לדבר איתה על כך שזה טבעי שילדים אוהבים את האחים הקטנים שלהם אבל גם כועסים ומקנאים וזה טבעי. חשוב שתקבלו בהנה את הרגעים שבהם היא מתנהגת כבת שנתיים, היא מקנאה בכך שאחיה מקבל יחס של תינוק, ורוצה גם, וזה טבעי, רצוי במידת האפשר לזרום עם זה ולא להגיד לה שהיא כבר גדולה ולא אמורה להתנהג ככה, ולהקדיש לה זמן איכות ללא אחיה, שבו תוכל לחזור להיות תינוקת אם בא לה או כל דבר אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אולגה
    26/08/2012

תודה על התגובה,
    בקשר ליחס לאבא,
    פשוט להתעלם? איך הוא אמור להגיב\להתנהג אליה כשהיא מתנהגת אליו לא יפה?
    להתעלם ממנה? להמשיך לנסות להתקרב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

סמדר ריינר
    26/08/2012

שלום אולגה,
    בעלך לא אמוור להעלב מההתנהגות הזו, בגלל זה הוא אדם בוגר והיא רק ילדה קטנה. הוא אמור להתייחס אליה כרגיל, כאילו התנהגה יפה, הוא ל אחייב לנסות להקרב אליה יותר מהרגיל, או פחות מהרגיל אלא להמשיך כמו שהיה עושה אם לא הייתה מתנהגת כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו