מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמא עוזבת לתקופה קצרה.ani28/08/2012
שלום רב,
אני אמורה לעבור ניתוח כלשהו ולשהות בבית החולים לפחות שבוע (אם לא יותר).
יש לי שני ילדים בן 4 ובת כשנתיים.
ברור לי שאני צריכה לדבר עם הילדים שמאוד קשורים אלי.
שאלתי.
מה אני יכולה/צריכה להסביר לילדים בגילאים אלו? האם להסביר שאני הולכת לניתוח? האם להסביר איזה ניתוח? או שעלי לומר משהו אחר?
אודה על הדרכה מה עלי לעשות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא עוזבת לתקופה קצרה. - תגובה
סמדר ריינר28/08/2012שלום לך,
ההסבר צריך להיות קצר ולא מפורט אבל קרוב לאמת הכי שניתן. להסביר שאת לא מרגישה טוב, וזה בסדר כי יש לזה פיתרון, הרופאים יטפלו בך ולכן את צריכה לישון בבית חולים כמה ימים, ואחר כך הכל יהיה בסדר ואת תחזרי הבייתה. חשוב שתשדרי רוגע כשאת מדברת איתם, ואם הם שואלים יותר אפשר להסביר למשל שכואבת לך הבטן אם זו האמת או משהו כזה אבל לא להיכנס ליותר פרטים מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההדרכה.
ani28/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה, ורק בריאות.
סמדר ריינר28/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בנושא זה.
ani24/09/2012הגדול בן 4 והקטנה בת פחות משנתיים.
האם יומיים לפני הניתוח זה זמן טוב לספר להם?
(המחשבה שלי היא שלא כדאי מוקדם מדי, וברגע אחרון, הם אולי לא יספיקו להפנים).
אם לא, אשמח להדרכתך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בנושא זה. - תגובה
סמדר ריינר24/09/2012שלום לך,
אין דבר כזה מוקדם מדי. זה בסדר גמור לספר להם מוקדם. הם בלאו הכי חשים שמשהו קורה, הם חשים את המתח שלכם, וכדאי לשתף אותם בהקדם ולתת להם להפנים בדרך ובקצב שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)