בן דוד נוהג להרביץ לבני

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן דוד נוהג להרביץ לבני
    אמא מודאגת
    28/08/2012

שלום רב.
    בני בן שלוש ילד חברותי נעים נבון תקשורתי ומקסים.
    יש לו הרבה חברים בגן כל יום מוזמן לחבר אחר, גם לאחיו הוא אח מדהים.
    יחד עם זאת, יודע לעמוד על שלו כשצריך ופותר את בעיותיו בעצמו.
    לעומת זאת, במפגשים משפחתיים מתנהג אחרת לחלוטין: בני מרכיב משקפיים ונוהג לקבל מכות מבן דודו בן אותו גיל הגדול ממנו פיזית באופן קבוע. הוריו מתכחשים לבעיה ולא מטפלים למצב. הם מאיימים שילכו אך לא מבצעים. הילד ממשיך להכות את בני. בני אומר לי שהוא עצוב, מפחד ממנו, משחזר מה הילד עשה ומבקש ממני שאעזור לו ושאצעק על הילד. יש לציין שמבחינה פיזית יש הבדל גדול בינהם. לפני כשבוע הערתי לילד ואמרתי שאם הוא מתנהג כך אנחנו לא נרצה לשחק איתו. בהזדמנות האחרונה לאחר שבני הוכה פעמיים ומשקפיו נזרקו- אני התערבתי. לאחר שהכה את בני וזרק את משקפיו צעקתי עליו "אוי ואבוי לך זאת הפעם האחרונה שאתה מכה את בני." אימו נתנה לו פרס ולקחה אותו הביתה.
    בני מעונין להמשיך לשחק איתו למרות התנהגותו הפרועה של בן הדוד. איך ראוי לנהוג במצב כזה?
    אני לא מוכנה לעמוד מהצד ולתת לבן הדוד להפוך את בני לקורבן ואני לא יכולה לא להיענות לבקשות העזרה שלו. האם אומרת שכשפוגעים בבני אני זו שצריכה ללכת. אני לא מסכימה כיון שאז בני יפסיד פעמיים ואין בכך מסר ראוי לדעתי לילדים. אשמח לשמוע את דעתך מבחינה פסיכולוגית לגבי שני הילדים ומה ראוי לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן דוד נוהג להרביץ לבני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן דוד נוהג להרביץ לבני - תגובה

סמדר ריינר
    28/08/2012

שלום לך,
    לגבי שני הידלים אני לא יכולה להגיב, כי האם לא שאלה אותי ולא בטוח שזה מתאים שאני אתן עיצות למי שלא מעוניין או שלא חשוב שיש בעיה. אני לא חושבת שהם נתנו לילד פרס כשהם הלכו איתו הבייתה, אני חושבת שהם התכוונו לזה בתור עונש. אם הילד שלך מתמודד יפה במצבים כאלה בגן, ואין לו בעיה חברתית, נראה לי שזה בסדר גמור שתגני עליו כמיטב יכולתך, טוב מאוד שאת מתערבת.
    חשוב שתזכרי, שהמטרה היא טובת בנך ולא שתנצחי את את הילד השני והוריו. לכן, אם במסיטואציה מסויימת שום דבר לא עוזר ונראה לך שהכי נכון עבור בנך שתלכו משם, ותהנו במקום אחר במקום, זה בסדר לעשות גם את זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו