מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצותשרון28/08/2012
שלום, הבת שלי בת 4 ו-8 חודשים (בת יחידה) נחסוך את כל הסופרלטיבים על הילדה..
לפעמים, כשהיא שואלת אם מותר לה לעשות דבר כזה או אחר ואני אומרת לא אז היא צועקת או נושכת. לאחרונה ניסינו גמילה מיידית ממוצץ וזה היה סיוט אז חזרנו למוצץ רק כשהיא הולכת לישון. גם היינו בחו"ל שבוע שלם ביחד ומייד למחרת היא התחילה גן חדש. הצעקות והנשיכות גוברות וכך גם נשיקות מאוד חזקות. חלק מזה בטוח מעייפות, מהסתגלות לגן ולפרידה מהחופש. במקביל היא כבר כמה שבועות נוגעת לי כל הזמן בציצי ובימים האחרונים ממש חזק. אני אומרת לה שזה לא נעים לי, ושתפסיק אבל היא אומרת שזה נעים לה כי זה רך. מה לעשות? והאם זה סביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצבת גבולות
ד''ר שירי שדה שרביט28/08/2012שרון שלום,
התחלת בסופרלטיבים לילדה ולכן אני יוצאת מתוך הנחה שלא מדובר בילדה עם קשיים התפתחותיים כלשהם. את מתארת קושי בהצבת גבולות לבתך ובהתמודדות עם הכעס שלה כשאינה מקבלת את מבוקשה. היכולת להבין את המגבלות הקיימות בעולם ואת מקומה כילדה (אהובה ומוערכת) מול המבוגרים הינו חשוב ביותר להתפתחות תקינה. לכן, אני ממליצה לכם ההורים "לעשות חושבים" ולתכנן אלו דברים חשובים לכם בגידול הילדה, וכיצד תוכלו לעזור לה למלא את מבוקשכם - אלו אמצעי עידוד מתאימים וגם באלו תגובות וסנקציות תנקטו במידה והיא מסרבת או נושכת. אגב, צעקות עד מידה מסוימת הן בעיניי בכל אופן תגובה מקובלת מצד הילדה.
במידה ואתם מרגישים שאתם לא מצליחים להתמודד עם השינוי לבדכם, תוכלו להיעזר בהדרכת הורים או קבוצת הורים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצבת גבולות המשך השאלה
שרון28/08/2012תוכלי לתת לי דוגמאות נוספות לסנקציות?
כשאני אומרת לה שזה לא נעים לי ושאם היא תמשיך אלך לחדר אחר, היא פשוט לא מאפשרת זאת. היא אוחזת בי חזק ומבקשת סליחה. דוגמא אחרת שכן עזרה, אתמול אמרתי לה שאם תעשה זאת שוב אני לא אדבר איתה במשך 5 דקות וזה באמת השתיק אותה מייד וכשאמרתי לה שתמו 5 הדקות היא התנהגה יפה.
כמה פעמים אמרתי לה שלא אקרא לה סיפור בלילה, וכך היה.
האם לא יתכן שהיא במצוקה כלשהי, כי כשהיא מקבלת את המוצץ היא נרגעת תוך פחות משניה.
וחוץ מזה, מה זה העניין עם הציצי שלי?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצבת גבולות המשך השאלה - תגובה
נעמה סבג שמש28/08/2012אני לא רואה פה מצב של מצוקה אלא יותר עניין של עבודה על גבולות.
הייתי ממליצה בחום על הנחיית הורים בעניין.
בהצלחה!
בברכה,
נעמה סבג שמש, מנהלת מכללת עידן ההורות
מכללה המתמחה בייעוץ שינה, הנחיית הורים וליווי לאחר לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)