מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיי פרידה לילד בן 3שרית30/08/2012
שלום,
יש לי בן בן 3 (אח לבן 6).
הוא נכנס השבוע לגן מועצה. גן חדש שבו גם הגננות חדשות לו, גם המבנה, וגם הילדים.
לפני כן היה בגן פרטי כשנה וחצי וכל יום היו לו קשיי פרידה בבוקר. הוא לא בוכה, אבל הוא פשוט מסרב לעזוב לי את הרגל וללכת למטפלות.
אני מבינה ויודעת שזו תחילת השנה וצריך לתת לו זמן להתרגל לגן החדש. אבל אני לא רוצה לחזור על שנה שעברה ולחוות קשיים כאלה בכל בוקר.
חשוב לציין שביומיים הראשונים בגן החדש עזבתי אותו ללא בעיות וללא קשיי פרידה בכלל. ככה הוא בכל מקום חדש, בהתחלה משחרר בלי בעיה ואחרי כמה ימים מתחילים הקשיים, כנראה כשהוא מפנים שהוא נשאר כל יום בגן וזה לא היה חד פעמי...
איך את ממליצה לנהוג? לעזוב אותו גם אם הוא לא משחרר וללכת?
להמתין איתו עד שהגננות מצליחות לשכנע אותו לשחק במשהו?
אני מרגישה שהוא עושה מניפולציות (עליי בעיקר וגם על הגננות) ואני רוצה להפסיק אותן.
תודה והמשך יום מקסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי פרידה לילד בן 3 - תגובה
סמדר ריינר30/08/2012שלום עדי,
אם הגננות מדווחות שחארי שאת הולכת הכל בסדר גמור, בהחלט ייתכן שמדובר במניפולציות. אפשר לנסות לעשות טקס מעבר קבוע שבו הוא עובר ממך לגננת, למלש להחליט איזה חיה הוא היום, ולהגיד לגננת :" היום הבאתי לך ארנב" והוא יעשה כמו ארנב ויעבור אליה, חיבוק ונשיקה ותלכי. אפשר להמתין כמה דקות ולכבד את הקצב שלו. אבל אם זה לקוח יותר מדי זמן ולא מתקדם, זה בסדר גמור לחתוך וללכת, וככל שהו איפנים שלא מתרגשים מהבכי שלו, התוםעה תיחלש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)