מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך עוזרים לילדלוגי30/08/2012
שלום רב,
אני אמא ל3. בן בכור בן 14 ילד אמצעי בן 10 וילדה קטנה בת 8.בתקופה אחרונה שני ילדיי הקטנים חשופים לנידוי חברתי גורף.אצל הילדה זה מתבטא בחוסר רצון להיות בקשר עימה אצל הילד האקט אלים יותר והוא כולל חרם גלוי ואף סלידה ממנו ומילות גנאי.לכאורה ועל פניו מצב זה יתאר ילדים מסכנים דחויים משולי החברה שגם אותם יש לחבק ולעטוף. בתי ילדה מדהימה יפהפיה מטופחת טובת לב נדיבה חברותית ואוהבת לעזור תמיד, נבונה וחרוצה מאז ומעולם (אגב עברנו דירה לישוב קהילתי קטן)הייתה מבוקשת על ידי ילדות והייתה מוקפות באהבה וחברות.ההתנהלות מולה היום משתקת אותה וגורמת לה לחוסר ביטחון כללי ולמעשה היא לא מעוניינת לצאת מהבית אפילו לא לגינה שממול הבית מרחק 5 מטרים מחלון הבית ואף יכולות הלימוד שלה נפגמו בשל כך..בני האמצעי ילד מבריק לכל הדיעות מהיום הראשון בפעוטון הוא קצר שבחים על ידי כל מי שבא במגע עימו וכך עד היום כל מוריו מדריכיו מציינים אותו לשבח אהוב מאוד על המבוגרים והילדים ילד מוכשר אוהב לרקוד להצחיק אין לו פחד במה אוהב להיות במרכז העניינים גם הוא לצערי לאחרונה חשוף כאמור לנידוי חברתי שהוא למעשה מתקשה להתנהל מול הרוע הזה ואני כאמא מרגישה שהוא במצב כבוי אינו מעוניין לצאת מהבית ולהיתקל בחבורת התנים שמשחרת לטרף.כל פעם שאני מעודדת יציאה הוא חוזר במפח נפש. כמובן שמצב זה משליך עמוקות על מצבי הנפשי קשה לי ולבעלי לחזות בילדינו היקרים עצובים או בוכיים.מה אני יכולה לעשות התחושה הכללית שלנו היא שאין מה לעשות זולת התעלמות כך אני בתור אדם בוגר הייתי פועלת אך מה נכון לגבי הילדים. אין לי רצון לפעול במסגרת הבית סיפרית מאחר שהוא מאז ומעולם היה תלמיד מצטיין הן בלימודים והן חברתית ולעיתים מוערבות בית סיפרית מחמירה את המצב.אגב גם לפנות להורי הילדים איננו הפיתרון בעיני מאחר שילדים שמסוגלים לרוע מאין זה שואבים ויונקים אותו מבית גידולם ושוב אני אשים אותם על הכוונת. הייתי מבקשת לעזור לי לתת כלים לעצמי ולילדים איך להתמודד עם המצב המעיק עד יעבור זעם ואיך לא לתת לאנשים לא ראויים ולא איכותיים לפגוע בשתי נשמות שיכולות לעוף ולהתרומם גבוה גבוה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה
לוגי31/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך עוזרים לילד - תגובה
סמדר ריינר31/08/2012שלום לוגי,
כדי לסייע לכם חשוב להבין מדוע הילדים סובלים מנידוי כזה? האם ניסיתם להבין שמא יש משהו בהתנהגותם שמייצר את התופעה? העובדה ששני ילדים באותה משפחה סבולים מאותו דבר גם היא מעלה שאלות, מה בדינמיקה של הילדים והמשפחה אולי (רק אולי) תרם למצב הזה. משהו בהבנה חברתית, משהו אחר? אני מציעה לכם לחשוב על הנקודות האלה ואם אתם לא מצליחים להבין אולי כדאי לפנות לייעוץ משפחתי מסודר, כיוון שהבעיה היא לא רק של ילד אחד במשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי?
לוגי31/08/2012שלום רב,
נדהמתי מהתשובה שלך!
איך מהתיאור שלי לקוני ולא מרחיב שיהיה הבנת שמשהו לא בסדר עם המשפחה. איך בכלל אפשר לחשוב שנידוי חברתי הוא באשמת המנודה. מה לגבי תופעה של עדדריות בחברה ואולי בגלל שילדיי בולטים והם משכמם ומעלה הם מנודים אני תיארתי תופעה של חרם על ילדים טובים ממשפחה אוהבת ותומכת לא אנשים בשולי החברה קשיי יום או חלילה מצורעים קשה לי להבין את תשובתך ועוד יותר לא ברור לי איך קורבן הופך לנאשם! לגבי 2 ילדים משום שהם אח ואחות אולי? והם בדרך כלל ביחד ואולי משום שזו קהילה קטנה וצרת עין? אולי ?אולי? אולי?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי? - תגובה
סמדר ריינר31/08/2012שלום לך,
צר לי על תגובתך. אני לא הסקתי מסקנות, אלא הצעתי עוד דרכים לחשוב על הדבר. אפשר לקבל אותן או לא, בהתאם למה שמתאים לכם, אבל לא חייבים לתקוף. בדרך כלל, כשילד מנודה, יש שני צדדים למטבע. יש אכן עדריות, אבל יש גם סיבה מדוע "נבחר" דווקא אותו ילד ולא ילד אחר בכיתה. לעיתים הסיבה הזו ממש לא באשמתו, למשל ילד שמן או ממושקף או כל דבר אחר שהופך אותו למטרה נוחה ובדרך כלל זה מלווה גם בחובר ביטחון מסוים. אולם לעיתים יש גם התנהגויות שתורמות לכך שאותו ילד " ייבחר" לכך, סביב התנהגויות חברתיות מסויימות שלו. זה לא עושה את הקורבן "אשם" בהכרח, חרם ונידוי הם ללא ספק דברים קשים ביותר, וזה לא מגיע לאף אחד, אבל בכל זאת, התבוננות על כל חלקי המשוואה יכולה לעזור לפתור אותה. אם ההצעות שהצעתי לא עוזרות לך, צר לי, ניסיתי לעזור, לפי הבנתי.
אני מקווה שבכל זאת תמצאי דרך לעזור לילדייך, גם אם אני לא הצלחתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)