מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהלנה31/08/2012
שלום
אני פרודה מבעלי בערך שנה יש לנו ילדה אחת בת 11 עוד מעט.
הבנתי איך שהוא (לא משנה כרגע) שבעלי קנה רכב (למרות שהוא משחק אותה שאין לו גרוש)
והוא אומר לילדה שלא תספר לאמא.
איך אני יודעת שהוא אומר לה לא לספר לי:
כי שמעתי אותה מדברת בטלפון איתו לידי והיא אמרה לו היא לא שומעת ואז אחרי 2 שניות קמה לחדר שלה לדבר איתו. ואז היא אמרה שאולי מחר אבא יבוא לקחת אותה לטייל בצהריים
ואמרתי לה איך אם איזה רכב ?מה אבא אמר לך תספרי לי אז היא לא רוצה לספר אמרתי לה שהיא לא צריכה לשמור סודות ממני אז היא אמרה די אמא אבא סומך עלי שאני לא יספר כמו שאם את תרצי שאני ישמור משהו ואני לא יספר לו.
הוא גורם לה לשקר לי ,להסתיר ממני ולשמור סודות ממני ובכלל לדעתי זה לא טוב.
האם לדעתכם אני צריכה להגיד לו משהו? האם להגיד לה משהו? או שכדאי לי לעזוב זאת כך?
אותי מאוד מכעיס שהיא משקרת לי וכל זה שהיא צריכה לשתוק ולא לספר זה בטח לא קל לה כך נראה לי.
זקוקה לעזרתכם דחוף מה לעשות????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
סמדר ריינר31/08/2012שלום יעל,
זה אכן לא תקיןן שאבי הילדה גורם לה לשקר לך. אבל את לא משפרת את המצב בזה שאת חוקרת אותה. גם ככה קשה לה. אם הוא ביקש ממנה לשקר זה משהו שאת צריכה לחשוב אם כדאי לך לברר מולו, אבל בשום פנים ואופן לא להעמיד ואתה במצב שהיא צריכה לבגוד בו ולספר משהו שהוא ביקש ממנה לשמור בסוד, למרות שזה לא בסדר שהוא עשה את זה.
עכשיו לגבי השאלה אם את צריכה לדבר עם האב על כך או לא, זה לשיקול דעתך. האם את חושבת שזה יעזור? האם הוא יקשיב לך? או שהדבר רק יחמיר את המריבה ביניכם, לא יפתור שום דבר ועוד יגרום לו להאשים את הילדה שלא שמרה סוד? אם זה כך אולי עדיף שתניחי לזה כי הנזק יותר הרבה יותר גדול מהתועלת.
הילדה תקועה ביניכם אובדת עיצות ולא רוצה לפגוע בכם. אל תחמירי את מצבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל31/08/2012יכול להיות שאם אני ידבר איתו הוא יכעס עליה ויכול להיות שלא אני יקח סיכון שאני לא יודעת אם הוא כדאי.
אבל מאוד כואב לי שהיא מסתירה ממני ואם אני שואלת אז היא גם משקרת ומצד שני אומרת אמת אמא אבא סומך עלי אני לא יכולה לספר לך.
אני מרגישה באיזה מקום שהיא בוגדת בי כיוון שהיא מסתירה ממני ומשקרת לי לא הייתי רוצה שאלה יהיו חלק מהיחסים שלנו.
אולי עדיף לי לשתוק אני מאוד מתלבטת.
הוא פשוט לא לעיניין אם הוא לא רוצה שאני ידע אז שלא יספר גם לה ולא יעמיד אותה במצבים כאלה אני כועסת עליו שהוא גורם לה להסתיר ולשקר וכנ"ל לגביה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
סמדר ריינר31/08/2012שלום יעל,
את צודקת שהגרוש שלך לא בסדר. אבל זו לא אשמתה של הילדה. את לא עושה כאן הפרדה בין הכעס שלך על הגרוש לבין המצוקה של הילדה. לראות בילדה שלך בוגדת זה חוסר בגרות מצידך. את לא מבינה שהמצוקה שלה היא פי כמה גדולה משלך ושלא הוגן להעמיד אותה במצב הזה. היא נמצאת במצב שאם היא מספרת היא בוגדת באביה ואם היא לא מספרת היא בוגדת בך. זה מצב בלתי אפשרי, ובלתי נסבל. עדיף שהיא תשקר לך, (בעניין הזה, לא בכלל בכל עניין), ושלא תעמידי אותו במצב הזה. נסי להפנים שהיא ילדה ואת מבוגרת, ואת יכולה לספוג יותר. סיפגי את זה, והתמודדי עם הקושי בלי לערב אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז........
יעל31/08/2012אז את אומרת שעדיף לעזוב זאת כך בלי להגיד לאף אחד מהם כלום?
מה שתגידי העיקר שאת עוזרת לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז........ - תגובה
סמדר ריינר01/09/2012שלום יעל,
כן, אני חושבת שבעניין הזה עדיף להנמיך את הלהבות ולא להגביר אותן, ועדיף לא להגיד דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)