מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיי הסתגלות לגןדנה01/09/2012
שלום,
הבן שלי בן שנה ושמונה חודשים, מגיל שבעה חודשים היה אצל מטפלת יחד עם ילד נוסף.
לפני כשבוע החל גן ובו כ-20 ילדים. לפני הכניסה לגן הבאנו את הילד להיכרות עם הגן במשך כשבוע כל יום במשך שעה יחד איתי או עם בעלי.
בשבוע האחרון הילד נמצא בגן עד השעה 12 לבד.
מאז הכניסה לגן הילד מתנהג בצורה שונה לחלוטין. כל היום הוא בוכה ואף צורח, בלילה הוא מתעורר בבכי וצרחות, רודף אחרי בעלי בבית והיום מתוך תסכול ובכי הרביץ לכלב שלנו (מעולם לא התנהג כך בעבר)
אנחנו ממש לא מכירים את הילד. לפני הכניסה לגן הוא היה ילד שקט ורגוע ,עצמאי.
אנחנו לא יודעים כיצד עלינו לנהוג בסיטואציה הזאת. אנחנו נוקטים בגישה מחבקת ואוהבת עם זאת מתעקשים איתו עם הגבולות שהוא מכיר כמו שינה במיטה שלו.
איך נוכל לדעת אם זאת תגובה אופיינית או אולי הגן והמסגרת אינם מתאימים לו.?
ואיך עלינו לנהוג בסיטאציות בהן הוא בוכה וצורח בכל פעם שאינו מקבל את מבוקשו?
איך נוכל לסייע לו להתאקלם בגן החדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הסתגלות לגן - תגובה
סמדר ריינר01/09/2012שלום דנה,
צריך להפריד בין קושי בקבלת גבולות לבים קושי להתסגל לגן. אם הילד גם קודם התקשה לקבל גבולות, זה משהו אחר. אז דרושה עקיביות רבה, והתעלמות מהבכי שלו כשלא משיג את מה שרוצה . רק אחרי פעמים רבות שהבכי לא יזכה להתייחסות וכמבון לא לדבר שביקש הוא יבין שזה לא עוזר לו ויפסיק.
אבל אם ההתנהגות הזו החלה אחרי הגן זה לא קשור לגבולות. הקושי שאת מתארת בכניסה לגן לא נראה לי נורמטיבי, וכדאי לראות האם בשבוע הקרוב הקושי מתמתן. אם זה נשאר ככה, שבועיים אחרי הכניסה לגן, כדאי לבדוק עם הגננת מה ניתן לעשות ואם המסגרת הזו מתאימה לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתיאור של דנה...
מורן03/09/2012זה ממש מוזר, התיאור של דנה הוא בדיוק כמו המקרה שלי, רק שלצערי במקום שהילד ירביץ לכלב, הוא הרביץ לי! הבן שלי הוא בן שנה וחצי וגם הוא היה אצל מטפלת מגיל חצי שנה, ילד חברותי חייכן ומקסים בלי שמץ של פחד נטישה, לא היה מפריע לו להשאר יום שלם עם אדם שהוא לא מכיר, ומה27.8 הכל השתנה אני פשוט לא מכירה אותו! הילד עצבני ועצוב ולא מפסיק לבכות במשך כל היום וגם הוא התעורר ב לילה בצרחות שלא פסקו במשך שעתיים שלמות, חשוב לי לציין שבדקתי את הגן ביסודיות רבה לפני שרשמתי את הילד, וזה גן מצוין- אבל זה גן,
למטפלות אין זמן לתת את מלוא תשומת הלב לילד עם כמה שיירצו לעשות זאת,
**והשאלה שלי היא עד כמה זה קריטי שילד בגיל הזה יהיה בגן? ז"א במידה ואחזיר את הילד למטפלת ואשאיר אותו אצלה עוד שנה, האם יהיו לו פערים חברתיים או הפרעות כלשהן? מה יותר חשוב בגיל הזה? אינטראקציה עם ילדים אחרים או חום ואהבה מירביים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתיאור של דנה... - תגובה
סמדר ריינר04/09/2012שלום מורן,
לא הייתי משאירה את הילד בבית עוד שנה, אבל אולי חצי שנה, ומכניסה שוב בצורה מאוד הדרגתית, לא עד ארבע, לאט לאט, ורצוי למסגרת כמה שיותר קטנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)