קבוצת גיל מתאימה בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קבוצת גיל מתאימה בגן
    me
    02/09/2012

שלום,

בתי (בת שנה ו-10 חודשים) מתחילה גן חדש בו 2 קבוצות: האחת, מגיל שנה ו-3 חודשים עד שנתיים; והשניה, מגיל שנתיים וחודש ועד 3. הגן שייך איתה לקבוצת "הקטנים".
    אני בטוחה שאני לא האמא הראשונה (ולא האחרונה) המצויה בלבטים בעניין זה.
    בתי בוגרת ומפותחת (שכלית) לגילה.
    יש לה זכרון טוב; היא מבינה כל מה שאומרים לה; מדברת וגם במשפטים קצרים... מזהה ויודעת לקרוא בשמם של כלי תחבורה, כלי נגינה, בעלי חיים, ירקות ופירות, יודעת מילים של שירים ומדקלמת חלק מהם בע"פ (אף שלא כל אחד יבין משום שהשפה לא תמיד בהירה כמו במקרה בו היא רק אומרת מה היא רוצה). מסוגלת לשבת ולהקשיב לסיפור גם 15-20 דקות. מסוגלת לשבת בהצגה בקשב ושיתוף פעולה 30-40 דקות.
    סופרת עד 10. מזהה צורות. מרכיבה פאזלים. אוהבת לצייר ומכירה צבעים שונים.
    מכירה סיפורים ומסוגלת לענות על שאלות מרכזיות לגבי הסיפור. "מטפלת" בבובות. אוהבת בגן את האיזור של הגדולים -- עם המטבח העגלות והבובות וכו'. בעוד בקבוצת הקטנים לא ברור לי מה תעשה.

מאידך, אם תהיה בקבוצת הגדולים אני חוששת שתהיה הכי קטנה ותרגיש מאוימת או מתוסכלת. אין לי דרך להשוות בינה לביניהם מבחינה התפתחותית (הרי ייתכן שהיא מקבילה למישהו בגיל שנתיים ו-3 חודשים למשל). אני לא רוצה שישעמם לה בקבוצת הקטנים וששם פחות אולי משקיעים בתכנים כי הגן אומר לעצמו "מה כבר ילד בן שנה ו-5 מבין..."

מה כדאי לי אם כן לעשות? להשאיר אותה עם הקטנים (שם מתוך 15 ילדים יש רק אותה ועוד שניים בני שנתיים והיתר שנה ו-7 ומטה) או להעבירה לגדולים שם יהיו גם בני 3 או כמעט 3...??

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קבוצת גיל מתאימה בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קבוצת גיל מתאימה בגן - תגובה

סמדר ריינר
    02/09/2012

שלום לך,
    בעיני כדאי להשאיר אותה בקבוצת הקטנים, הביטחון הריגשי חשוב בגיל הזה הרבה יותר מגירוי שכלי. התפתחות שיכלית מואצת שבאה על חשבון ביטחון ריגשי היא דבר לא בריא שיש עימו נזקים שרואים אותם בגיל מאוחר יותר, באופנים שונים, של חרדות, פערים בהתפתחות וכו'. לאט לאט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחינה ריגשית

me
    03/09/2012

מבחינה ריגשית אני יודעת לומר שהיא ילדה רגישה. "מטפלת" בבובות ולפעמים גם בי :-) מחבקת ומלטפת; זקוקה לאהבה ולחיזוקים חיוביים ('כל הכבוד', מחיאות כפיים וכו').

השאלה אם הימצאותה כגדולה בין קטנים (לרבות העובדה שהם לא מפותחים ומתקדמי כמוה) לא גורמת לה לראות את עצמה כ"קטנה" במובנים שונים / בעלת ערך נמוך וכיוב'?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחינה ריגשית - תגובה

סמדר ריינר
    03/09/2012

שלום לך,
    אבל היא קטנה! זה שהיא מפותחת שיכלית לא אומר שהיא גדולה. חשוב שילד ירגיש כמו בגיל שלו
    בעצם מה שאת אומרת שלהרגיש בגיל שלה זה אומר שהיא קטנה מדי. יש בזה משהו שמעוות עבורה את המציאות. אני בטוחה שהיא תמצא את הדרך לשחק בבובות ולבטא את עצמה והגננות יסייעו לה בזה גם בקבוצה הזו. יכול להיות שאת מציירת לעצמך תמונת מצב קצת קיצונית מדי.בכל אופן ליתר ביטחון אולי כדאי שתדברי על כך עם הגננות ותבדקי מה ניתן לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא בטוחה שהובנתי לגמרי

me
    03/09/2012

הלוואי והילדים בקבוצה שלה ("הקטנים") היו בני גילה. אני לא אומרת שמשום שהיא מפותחתעליה להיות בקבוצה של הגדולים. הבעיה היא שהקבוצה אליה שויכה מורכבת ברובה מבני שנה ו-3 חודשים ועד שנה ו-7 חודשים... לכן החשש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא בטוחה שהובנתי לגמרי - תגובה

סמדר ריינר
    03/09/2012

שלום לך,
    זה אכן לא מה שכתבת בהתחלה, בהתחלה כתבת שהקבוצה הצעירה היא עד גיל שנתיים שזה עדיין טווח הגיל שלה. הנתונים שתארת עכשיו הם אחרים, ואין סיבה שהיא בקבוצה שקטנה ממנה בגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו