בעיות חברתיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות חברתיות
    רונית
    03/09/2012

שמי רונית ואני אמא לילד בן 9וחצי שנמצא בכיתה ג' (נשאר שנה בגן) הילד היה בגן שפתי במשך שנתיים ועלה לכיתה א' רגילה .יש לו בעיית קשב וריכוז ומקבל ריטלין .
    תמיד היו לו בעיות חברתיות למרות שהיה בסדנא של מיומנות חברתית באופן פרטי וגם שנה שעברה בבית ספר .לפי מה ששמתי לב הבעיה בילד שלי כבר לא יודעת מה לעשות .
    דוגמא אתמול ילד מהכיתה דיבר איתו והוא פשוט לא הגיב ולא הסתכל עליו .
    אני עושה הכל כדי לעזור לו כמו שחיה טיפולת,חוג משחקי כדור (שהתחיל ממש עכשיו ),מקבל הוראה מתקנת לעזרה בלימודים ומהבית ספר גם מקבל הוראה מתקנת ואחרי החגים יקבל שוב את המיומנות חברתית .אני ממש לא יודעת איך לעזור אשמח לתגובה מהירה .חשוב לציין שעם מבוגרים אין לו בכלל בעיה ומאוד חברותי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חברתיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות חברתיות - תגובה

סמדר ריינר
    03/09/2012

שלום רונית,
    נשמע לי שאת אכן עושה כל מה שניתן. לא בורר לי מהתאור שלך האם לילד מפריעה הבעיה בכלל. יכול להיות שנוצר מצב שהילד מקבל המון טיפולים והמון התייחסות לקשיים שלו ולפעמים גם זה יותר מדי, כשלא ברור מה דחוף ומה מפריע לו באמת.ןזה נותן לו הרגשה שהוא ילד מאוד בעייתי שצירך המון טיפולים. אם העניין החברתי אכן מפריע לו והוא מתלונן על זה, המתיני לסדנת המיומנויות שנפתחת אחרי החגים ונוחי קצת. גם לעשות יותר מדי, זה לא טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות

רונית
    03/09/2012

תודה רבה על התגובה המהירה
    הבעיה שלילד זה פחות מפריע הוא לא מבקש ללכת לילדים אחרים
    צריך לקרב בינו לבין ילד נוסף כדי שזה יעבוד .
    זה לא נראה לי דבר נורמאלי שמדברים איתו והוא לא מגיב ולא מסתכל על הילד בחזרה
    הוא לא הסכים להיות בחוג רק השנה הסכים שיש 2 ילדים מהכיתה שלו ואחד שהוא מאוד מתחבר אליו .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות - תגובה

סמדר ריינר
    03/09/2012

שלום ורנית,
    אם לילד שלך זה לא מפריע, חשוב מאוד לאבחן ולהבין למה. נשמע מהתאור שלך שהוא אכן לא מתעניין באחרים. זה לא רק עניין של מיומנות זה עניין יותר עמוק מזה. כדאי לאבחן את הבעיה לעומק כיוון שהיא לא קשורה לקשב וריכוז. אני ממליצה לך להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר לגבי האבחון הדרוש במקרה זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות

רונית
    03/09/2012

שוב תודה על התשובה המהירה
    אם מי אני יכולה להתיעץ חוץ מהפסיכולוגית של בית ספר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות - תגובה

סמדר ריינר
    03/09/2012

שלום רונית,
    עם כל פסיכולוג קליני שעובד עם ילדים באופן פרטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו