מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד מושלם בביה"ס ומרדן עקשן בביתמאיה03/09/2012
בני הבכור בן 7.5 בכיתה ב'. הוא ילד טוב ותלמיד ממושמע ומושלם כמו שכל אמא היתה רוצה. הבעיה מתחילה כשאנחנו נמצאים בבית. הוא תמיד מנסה לומר את המילה האחרונה ובכל תחום. אני מרגישה שכל בקשה שלי אליו נגררת לחילופי תנאים כמו:"אני אכנס למקלחת אחרי שתסתיים התוכנית בטלויזיה" או "לא בא לי לאכול" או "אני אוכל רק מול הטלויזיה" גם כשאני באה לקראתו ומתגמשת הוא מנסה עוד ועוד למשוך את חוט הסבלנות שלי אם בדרך של השטתות וריקודים או בדיחה שפתאום נזכר בה או קסם שהוא חייב עכשיו עכשיו להראות לי. הילד הזה חכם ווורבלי ומפולפל מאוד. אני לא רוצה לעצור אצלו את התכונות האלה אבל הוא מצליח לגרום לי לצאת מהכלים ורק אז מתוך כעס ותסכול ניגש לעשות את מה שנדרש ממנו.
לעומת זאת בכל מה שנוגע להכנת שיעורים או קריאת ספר והכנת מערכת שעות הוא ניגש למשימות אלה ללא כל היסוס וברצון רב.
אני קרועה בתחושות שלי כי אני באמת משתדלת לפנות לו זמן ולהקדיש תשומת לב. יש לו אחות קטנה בת כמעט שנתיים ואני לא חושבת שהוא מקנא בה יותר מידי. והוא גם דואג לה ואוהב אותה מאוד.
השאלה שלי היא איך אני פותרת את משחקי הכוחות המתישים האלה שגורמים לי ולבעלי לאיים בעונשים כל הזמן ולהרגיש מותשים ועצבניים כל יום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מושלם בביה"ס ומרדן עקשן בבית - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט03/09/2012מאיה שלום,
הילד שלך נשמע באמת מאוד בוגר וחלום של כל אמא. הוא מצליח בבי"הס ועושה שיעורים ברצון. ההתנהגויות שאת מתארת מעידות על ניסיון להיות אתכם ההורים באינטראקציה ולמשוך את הזמן יחד. לאור זאת אני מציעה לנסות לפתוח את הנושא איתו ולדבר על כך באופן גלוי, ולהיות מוכנה לשמוע את תחושותיו. ובנוסף, חשוב לאפשר לו זמן אישי ופרטי עם כל אחד מההורים.
אם ההתנהגויות הללו יימשכו לאחר שתהיו בטוחים שאתם מקדישים לו מספיק זמן ותשומת לב בלעדיים, חשוב לתכנן את שגרת היום שלכם בשעות אחה"צ ובערב באופן מובנה יותר. ייתכן שכולכם מאוד עייפים ושחוקים בערב ולכן קשה לשמור על שגרה והתנהלות מיטביות. היצמדות לעוגנים של שעות קבועות לעצירת הצפיה בטלויזיה, לארוחת ערב, למקלחת ולשינה, עשויה לסייע מאוד.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)