מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר גן- איך מחלטים?דקו03/09/2012
שלום,
בני בן שנתיים וחצי, נמצא בגן במשך שנה ולאור שינויים בגן יש לי התלבטות האם כדאי להשאיר אותו באותו הגן או לחפש גן מתאים יותר.
הוא נכנס למסגרת של גן בהיותו בן שנה וחצי והקליטה לא היתה פשוטה עבורו וארכה כארבעה חודשים (שכללו מחלות מרובות בין היתר). הוא לא הראה סימנים מובהקים של חרדה כמו אי הירדמות או התפרצויות זעם אך היו לא מעט קשיים לאכול בגן, ולטעמי הקושי העיקרי נבע מהיותו ילד בן 25 ילדים שרובם גדולים ממנו. במהלך השנה הוא השתלב מאוד יפה בגן, הפך ל"מותק" של הגן וניכר כי הוא מתפתח ולומד שם.
כאשר השנה הזו הגיעה נוכחנו לדעת שבגן נשארו רק 9 ילדים, כאשר רק 4 מהם מעל גיל שנתיים. מאז הילדה הכי גדולה בגן עזבה כך שהוא הכי גדול בגן ויש עוד שני ילדים בגילאי שנתיים וחודש וכל השאר קטנים מהם (הכי קטן בן שנה וחצי). הכניסה השנה לגן לא היתה קשה (מלבד בכי קצר בבוקר שהוא עניין שבשגרה אצלו) ונראה שהוא נהנה בגן.
אולם, אנחנו בהתלבטות קשה האם להשאירו בגן.
בעד להשאירו בגן:
[*]יקנה לו ביטחון להיות הילד הכי גדול בגן. זאת במיוחד לאור כך שהוא ילד שמבחינה חברתית יש לו עוד מה ללמוד- למשל,הוא לא עומד על שלו בעת משחק גם אם משחק עם קטנים ממנו. לא מתמודד לבדו כאשר מרביצים לו.
[*]עדיף שישאר בסביבה המוכרת והבטוחה מבחינתו.
[*]אנחנו צפויים לילדה נוספת בפברואר, כך שיהיה מעבר אחד שיכול להקשות עליו השנה
נגד להשאירו בגן:
[*]נראה לנו שאין לו מספיקים ילדים בני גילו שהוא יוכל להיות איתם באינטראקציה, לשחק איתם, ללמד וללמוד מהם- ישנם כמה גנים בסביבה בהם הגיל הוא שנתיים עד שלוש.
[*]המסגרת של הגן השנה לא תכין אותו לקראת מעבר לגן עירייה בשנה הבאה- יש יותר חוויה של פעוטון מאשר גן.
אשמח מאוד להבין האם השיקולים שלנו נכונים. האם יש עוד פרמטרים שלא חשבנו עליהם? האם יש משהו שנראה שניכר לעשותו בהינתן המצב שלנו? איך מקבלים החלטה?
עוד אציין, שקיבלנו החלטה שאם מעבירם רצוי שזה יהיה אחרי החגים כי אז לא תהיה קליטה "כפולה" (עכשיו ואחרי החגים).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר גן- איך מחלטים? - תגובה
סמדר ריינר04/09/2012שלום לך,
השיקולי שלכם בהחלט נכונים, אני ממליצה לכם להשיאר אותו, כי בעיני השיקולים בעד במקרה הזה מכריעים. לכל היותר הוא לא ילך בשנה הבאה לגן עירייה אלא לגן אחר, רך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דקו04/09/2012תודה רבה על המענה המהיר!
תשובתך חידדה לי שה"מחיר" שהוא ישלם על המעבר לגן אולי אינו שווה את זה.
אנחנו בהחלט לא רואים את המעבר לגן עירייה כמשהו מוחלט, ונראה עד כמה יהיה בשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור.
סמדר ריינר05/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
