אח צעיר שמציק ללא הפסקה לאחיו הגדול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אח צעיר שמציק ללא הפסקה לאחיו הגדול
    ורד
    04/09/2012

שלום..
    אני אם חד הורית כבר 4 שנים ל2 בנים נסיכים בני 7 ו-9.
    הגדול היום בכיתה ד והצעיר בכיתה ב.
    הם ילדים נהדרים. מחונכים, ממושמעים, עצמאיים מאוד ונבונים. אני יכולה בשקט לקחת אותם איתי לכל מקום והם פשוט יתנהגו לפי כל הציפיות.. וגם אם פתאום נוצר ביניהם ויכוח או ריב, במילה אחת או אפילו מבט אני מסדירה שקט ביניהם.
    הם החברים הכי טובים בעולם! קשורים אחד לשני בקשר מיוחד במינו שקיים רק ביניהם.. לא ראיתי אחים כאלה.. הם אוהבים מאוד מאוב אחד את השני ומתייעצים לגבי הכל..
    אבל קיימת ביניהם קנאה רצינית.
    האב מתעלם מנכוחותם ואני האדם היחיד שקיים עבורם.. ההורים שלי עוזרים לי המון איתם והם חלק משמעותי מהסדר יום שלה. הצעיר מאוד קשור לאבא שלי.. אבל כשאני נכנסת לתמונה הם פשוט נלחמים בכל הכח על תשומת הלב שלי..
    אבל זה לאחר כך.. מה שמטריד אותי באמת זו ההתנהגות של הבן הצעיר..
    הם שונים שמים וארץ באופיים. הגדול רציני, רגיש מאוד, קר, קורא ספרים. הצעיר שטוטניק, מצחיק, רוקד, חם מאוד.. מאהב לטיני ממש, וחי את החיים..
    הצעיר לא יכול לשבת בשקט והשקט של הגדול משגע אותו.. הוא פשוט מציק לו כל הזמן!!
    הם יכולים להיות יחד יום שלם. לשחק, לצחוק, לאכול, לפטפט ביניהם ופתאום, הצעיר מתחיל עם השטויות שלו.. הוא מתחיל לעקוץ אותו, לגעת בו, למשוך לו בשערות, להקניט במילים מעצבנות, ועוד ועוד ועוד.......... כל שניה ושניה..
    הגדול בשקט שלו מבקש דיי כל רגע.. הוא לא מגיב לו.. עד שהוא מתפוצץ נותן לו מכה ובורח.. והצעיר ממשיך וממשיך עד שהגדול כבר מתחיל לבכות מעומק הלב..
    אני כבר אובדת עצות!! כל פעם מחדש מדברת איתו, כועסת עליו, מענישה אותו וכלום כלום כלום לא עוזר.
    בבקשה תני לי כלים לטפל בו ובתופעה הזו..
    הוא הורס לנו לפעמים נסיעות שלמות וארוכות וטיולים..
    הוא פשוט מציק לו כל הזמן!!
    מה עלי לעשות איתו??
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אח צעיר שמציק ללא הפסקה לאחיו הגדול - תגובה

סמדר ריינר
    04/09/2012

שלום ורד,
    נשמע לי שאת לא צריכה לעותו איתו כלום, אלא פשוט להעסיק אותו. זה כנראה לא מתאים ששני הילדים יהיו התעסוקה אחד של השני כל השטיול או כל אחה"צ. הם זקוקים להכוונה ממך ולזמן איתך, שניהם ביחד וגם כל אחד לחוד. את בעצמך מעידה שהם לא כל הזמן כך, חלק מהזמן הם משחקים יפה ופתאום זה מתחיל. יש רגעים שבהם ילדים צריכים יותר הבנייה של שעות הפנאי שלהם, שאת למשל תשחקי איתו במשהו וכו'. מעבר לזה מריבות במינון סביר זה טבעי ובסדר גמור בין אחים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו