התיעצות להתנהגות ףשל ילד בן 4.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התיעצות להתנהגות ףשל ילד בן 4.5
    אורחת
    04/09/2012

היי שלום לכם, אמא בת 45 3 ילדים 24,17,4.5 מן הסתם שאלה על ילד בן 4.5
    גן חדש הבחור הצעיר כבר התחיל לקבל כינוי- ילד שנושך מה לעשות כאשר אנחנו
    מעירים לו ו/או מאירים ע"י סיפור או אפילו אזהרה הוא מצידו טוען לעיתים שהוא לא ממש "שומע" אותנו טוב כך הוא טוען לגירסתו או שפשוט הוא נעלב והוא אומר שהוא רוצה לישון כמובן שלא בא לו לקבל ביקורת ועונשים אנחנו כבר לא בקטע אני נשברת
    כי אני לא רואה שום טעם אני כן רואה טעם ב,הערות נוגעות כמו"אני לא חברה של מי שנושך,לא מקובל אצלנו בבית,אפ אחד לא ירצה להיות חבר שלך ואת הכמובן לא ראוי
    ליחס מיוחד.אני דורשת שתתבגר כי זה לא יעזור לך כך זה במסגרות אני ואבא עובדים
    וכאשר אנחנו בחוץ אנחנו לא נושכים זו לא השפה וזה בטח לא נעים ולא היית או היינו
    רוצים שינשכו אותך.
    בעיה אחרת:חוסר יכולת שלו ל,קנות חברים, כיצד להקנות יכולת כזאת. במה נמדד "חבר"
    בגיל הזה כנראה מאוד חוסר ביטחון למרות שאין לו במה להתבייש יש לו הורים עובדים
    אנשים אינטלנטיים אחים טובים משפחה טובה ובריאה ברוך השם.
    אני בילדותי גם לא התחברתי ממש וגם היום לא כל כך מתוך נוחות וסעבר חוסר ביטחון של מה כבר יש לי להציע .אני מניחה שלגבר בחור צעיר שכמותו לא צריכה להיות בעיה.
    הוא גבר .תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התיעצות להתנהגות ףשל ילד בן 4.5 - תגובה

סמדר ריינר
    04/09/2012

שלום לך,
    קודם כל כדאי לחדול מעונשים והטפות מוסר. את רואה בעצמך שזה לא עוזר. במקום זה כדאי לברר איתו בנחת מה קרה שהוא נשך. מה הרגיז אותו/פגע בו/תסכל אותו, ולתת לו כלים אחרים להתמודדות, למשל ללמד אותו לספור עד 5 לפני שהו אמגיב, ואז לבחור מה להגיד בהתאם לסיטואציה או לפנות לגננת וכו'. צריך סבלנות ותרגול גם בבית, לא לצפות שזה יעבוד מייד, ולא לתת המון תשומת לב סביב הנושא. הטפות המוסר והנאומים יוכלים להפוך לחוויה שהוא נהיה המרכז סביב ההתנהגות הזו ואז גם אין לו אינטנרס להפסיק אותה כי היא מושכת המון תשומת לב. חשוב כשזה קורה להפסיק את זה אבל לא לעשות מזה סיפור, ובמקביל לתרגל איתו דרכים אחרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו