מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 3.6 באה למיטתינואבי04/09/2012
שלום רב,
ותודה רבה רבה על הפורום המדהים שכבר נעזרתי בו הרבה, תודה.
הענין כעת הוא שביתינו בת 3.6 מגיעה באופן קבוע למיטתינו, הסיפור התחיל לטענתה של אשתי כאשר ערב אחד יצאנו מהבית לחברים באזור והשארנו מכשיר בייבי סיטר איליו האזנו כל 10 דק' מקסימום, ולא שמענו כלום. למחרת בבוקר הילדה שאלה את אשתי אפוא הייתם בלילה ? את יודעת איך אני והתינוקת (שנה וחצי) בכינו ! השירותים היו פתוחים והאמבטיה היתה פתוחה ולא הייתם גם בסלון ! כך הילדה.
לאחר מיכן נתקע לה הדיבור בערך שבועיים שבמהלכם גם היא היתה באה כל פעם לבדוק שאנחנו בבית. אח"כ היא התחילה פשוט להיכנס למיטתינו, בהתחלה כל פעם שמישהו מאיתנו הרגיש שהיא הגיעה היינו מחזירים אותה למיטתה (כשהיא ישנה) וזה קרה עד 3 פעמים בלילה, כעת כבר שבוע וחצי שאנחנו לא מחזירים אותה למיטתה אלא משאירים אותה לישון איתנו עד הבוקר מתוך תקוה שכשהיא תהיה בטוחה בנוכחתנו זה יפסק.
אודה מאד להכונתכם כיצד להמשיך ?? החשש הוא שהיא תתמכר לזה, וכמובן שזה גם לא נח לנו. שוב תודה רבה.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3.6 באה למיטתינו - תגובה
סמדר ריינר04/09/2012שלום אבי,
אכן הילדה לא סוככת עליכם כי נעדרתם בלי להגיד לה. להבא, לא כדאי לחזור על כך. כעת אין טעם להרגיש אשמים ולנהוג מתוך אשמה. הילדה לא תרגיש בטוחה יותר בנוכחותכם אם היא תישן לידכם. להיפך, נוכחותכם מורגשת כחלשה ונעדרת סמכות וזה לא עוזר לה. יש לחזור ולהחזיר אותה בצורה תקיפה וברורה למיטתה. הפחדים ייפסקו כשאתם תחזרו להיות חזקים. העדרות של הורה היא לא רק העדרות פיזית, אלא גם העדרות של סמכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר - בתגובה לתשובתך
אבי05/09/2012שלום סמדר,
הפעם לא נראה לי שהבנת את הענין, ראשית לא כתבתי ואנחנו לא מרגישים אשמים, בדר""כ אנחנו אומרים לה, הפעם יצאנו קרוב והאזנו כל פעם לבייבי סיטר ואיננו מרגישים כלל אשמים.
גם בנושא הסמכות אינני חושב שיש לנו בעיה עם שידור סמכות לילדה כמובן מי יותר מי פחות אבל בגדול הילדה כן יודעת שיש סמכות והדברים ברורים אצלינו בבית.
השאלה שלי היא ספציפית לגבי החזרת תחושת הביטחון של הילדה - כיצד הכי נכון להחזיר לה את תחושת הביטחון בנוכחותינו לצידה שכנראה קצת נפגעה אצלה בעקבות המקרה.
אני גם חושב שאם היא כ"כ הרבה פעמים חוזרת זה אומר שזה חסר לה ולא יהיה נכון להתעלם מזה, הכיוון שאני חושב הוא יותר שיחה עם הילדה במהלך היום.
אשמח אם תכווני/תתקני אותי.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר - בתגובה לתשובתך - תגובה
סמדר ריינר05/09/2012שלום אבי,
בהחלט יש בעיה של סמכות בבית אם אתם מאפשרים לה לישון אצלכם. זה מגביר את החרדה שלה ולא מקל עליה. אין כאן עניין של לשוחח איתה אלא זה משהו שמשדרים. אין סיבה שילד בגילה יישן במיטת ההורים. מה שירגיע אותה הוא שתפסיקו להתבלבל בעניין, ילד ישן במיטתו, וההורים במיטתם. שום שיחה לא תעזור אם תמשיכו לאפשר את הבלבול בעניין הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך ...
אבי05/09/2012את שוכחת סמדר שבמשך כמה שבועות כן העברנו אותה כל פעם שהיא הגיעה,
מה שלא בדיוק עזר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך ... - תגובה
סמדר ריינר05/09/2012שלום אבי,
יני לא יודעת מספיק פרטים מדוע זה לא עזר, איך זה נעשה, באיזו נימה באיזה טון, באיזו רמה של עקביות וכו'.
אם אתם לא מצליחים להתמודד או עדיין חשים שיש כאן משהו שדורש מענה נוסף מעבר למה שבפורום ניתן לסייע אולי כדאי שתפנו לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)