בן שנתיים וחצי שואל "איפה אמא"

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים וחצי שואל "איפה אמא"
    לילך
    04/09/2012

שלום,

אנו זוג הורים נורמטיביים, לשני פעוטות. הבכור בן שנתיים ושבעה חודשים , והקטנה בת שנה וארבעה חודשים.

לאחרונה שואל המון פעמים במהלך היום "איפה אמא" , "איפה אבא " איפה סבתא .. " איפה סבא .. וכו לגבי חברים מהגן , שכנים ודמויות קרובות מוכרות אחרות.

בד"כ התשובות כמו "אמא בעבודה" , "סבתא בבית" ... אינן מניחות את דעתו והוא חוזר על השאלות מספר פעמים.

בפרט, בשעות הבוקר כאשר בעלי מארגן את הילדים לקחת אותם לגן, הילד "מנג'ס" המון פעמים "איפה אמא .... " ( בד"כ לא בוכה, אלא שואל בהתמדה ... )

עד הגיעו לגיל שנה ושבעה חודשים, הוא היה איתי בבית, ואז נכנס למעון ( לפני שנה ).
    לעבודה חזרתי רק לפני כארבעה חודשים, ואני יוצאת לעבודה מוקדם - בד"כ לפני שהם מתעוררים. ובעלי מארגן אותם בבוקר ומביא לגן.

שאלותינו :
    1. האם התנהגות זו נורמטיבית ? מתאימה לגילו ? האם מדובר בסתם "פינוק" או מצריכה התייחסות מיוחדת ?
    2. איך לענות / להגיב על השאלות ? ( לענות על כל שאלה ? להתעלם לפעמים ? לענות תמיד אותה תשובה ? לתת לילד הסברים יותר מפורטים ? להחזיר לילד את השאלה : " מה אתה חושב .. ? איפה אמא .. ? ) וכו ...

בננו החל לדבר בסביבות גיל שנתיים, וכעת כבר מרכיב משפטים שלמים. בעת הפרידה מאבא או אמא בבוקר בגן בוכה ונרגע מהר. מתפקד נהדר במהלך היום בגן ובסוף היום רוצה להשאר עוד לשחק ...

המון תודה,

לילך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים וחצי שואל "איפה אמא" - תגובה

סמדר ריינר
    05/09/2012

שלום לילך,
    קשה לי להתרשם דרך האינטנרט ממה נובע העניין שאת מתארת. יכול להיות שזו דרך להשיג תשומת לב ואז התעלמות מהשאלות תעזור כאן. אבל בכל זאת ליתר ביטחון, נראה לי שכדאי שתפנו למכון להתפתחות הילד לבדיקה יותר מעמיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו