מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היתפרצויות זעםאלה06/09/2012
שלום,
בני בן 4.8 יש לו אחות בת חודשיים.
ילד חכם, עדין, חסר בטחון עצמי , בגן הוא סגור ודי שקט (בבית מתנהג אחרת)
לא מתחבר עם ילדים בקלות, למרות שמאוד רוצה.
השנה התחיל גן עירייה.
בזמן האחרון ( עוד לפני תחילת הגן ) הוא מתנהג בצורה מאוד לא אופיינית לו , זה מתבטא בטון מאוד לא יפה צעקני ותובעני, וכל דבר קטן שלא נראה לו יכול להוביל להיתפרצות זעם (דבר שלא היכרנו אצלו קודם)
לדוגמא: אתמול כשחזר מהגן ניסה להדביק מדבקה על צעצוע קטן, והמדבקה כל הזמן נפלה, תוך כדי התבכיינות ביקש ממני עזרה , ביקשתי ממנו לדבר בטון נורמלי, ניסה עוד פעם להדביק ובסוף זה הגיע להיתפרצות וצעקות וצרחות מצדו ותוך כדי גם נתן לי מכה . אני מצידי התעלמתי וגם למכה לא היתייחסתי (לא בטוחה שעשיתי נכון), פשוט חיכיתי שירגע.
זה קורה המון בזמן האחרון , ברור לי שהעניין פה הוא לא המדבקה, זה רק טריגר .... וכל פעם זה משהו אחר . אני שואלת את עצמי ממה הוא מרגיש כל כך מתוסכל ?
אני כרגע פחות פנויה אליו , אבל אבא שלו כן מבלה איתו זמן איכות וגם אני מאוד משתדלת (לפני הולדת האחות הייתי מבלה איתו כל אחר הצהריים).
האמת אני כבר לא יודעת איך להגיב להיתפרצויות האלה, מה גורם לו לתסכול כל כך רב? אשמח מאוד להכוונה!
תודה רבה!
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היתפרצויות זעם - תגובה
סמדר ריינר06/09/2012שלו אלה,
כמבון שבילי להכיר אתכם אין לי דרך לדעת מה קשה לו. סביר להניח שזה קשור להולדת האחות. כשקורות ההתפרצויות חשוב מצד אחד לשים להן גבול, אך מצד שני לא לעושת מזה דרמה גדולה ולא לגרום לכך שהוא יקבל המון תשמות לב כתוצאה מההתפרצות. יכול להיות שבאופן לא מדוע זו המטרה שלו בהתפרצויות, זה יפה שאבא שלו פנוי אליו אבל זה לא בהכרח מפצה לגמרי על זה שאת חסרה לו. יכול להיות שאם הוא יקבל ממך יותר תשומת לב בלי לחכות להתפרצויות מצידו, הוא פחות יצטרך אותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפרצויות זעם - המשך
אלה06/09/2012תודה רבה, סמדר, על התשובה!
אני בהחלט אשתדל מאוד לתת לו יותר תשומת לב וזמן איכות איתי ביחד.
ובכל זאת,במידה וזה לא יפסק ( ואני מאמינה שזה לא יפסק מייד ) איך בדיוק נכון להגיב במקרים שהוא לא רק צועק וצורח ומשתולל, אלא גם מתחיל להרביץ , לתת מכות, איך מפסיקים את זה ? איך בדיוק שמים גבול כאן? אני חייבת להגיד שלא נתקלתי בבעיות כאלה קודם, ואני ממש אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפרצויות זעם - המשך - תגובה
סמדר ריינר06/09/2012שלום אלה,
חשוב מאוד שלא תשימי לך למטרה להפסיק את זה. ברגע שאת רוצה נורא להפסיק את זה, זה נותן לו כוח והוא מתבצר בעמדה שבה לא יפסיקו אותו. העניין הוא לתת לזה להימשך עד הוא יתעייף, ולהתעלם. אני מזכירה לך שחלק מהעניין הוא תשומת לב ולכן רק אי נתינת תשומת לב תפסיק את זה. לא מייד, אבל אם תהיי עיקבית זה מה שיקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! שאלה לגבי התגובה...
אלה06/09/2012להתעלם מהצרחות וצעקות - העניין הזה ברור לי ואני אנסה ליישם את זה, אך איך להתעלם מהמכות? האם צריך להתעלם מזה ? האם עצם ההתעלמות מהמכות , אני מאפשרת ונותנת לגיטימציה להכות ולהרביץ אותי כשהוא כועס?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! שאלה לגבי התגובה... - תגובה
סמדר ריינר07/09/2012שלום אלה,
את המכות יש להפסיק פיזית אבל תוך מתן מינמום תשומת לב, לא להכנס לנאומים , צעקות, עונשים, דרמה, פשוט להרחיק אותו פיסית וזהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)