מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהלנה07/09/2012
שלום
אני ובעלי פרודים כמעט שנה הוא מגיע בימי שישי לאכול איתנו למען הילדה ,יש לנו בת אחת בת 11 ובימי חול הוא מגיע פעמיים ובימי שישי ובא לאכול איתנו ארוחת ערב.
בשבתות היא איתי ובחגים עד עכשיו היתה איתי.
בחג האחרון שהיה (אין לי הורים)ואמרתי לה שדודה שלי הזמינה דודה שלי גרה בדרום היא נורא בכתה ולא רצתה לבוא עד עכשיו לא הבנתי במאה אחוז למה?או בגלל שהיא מרחמת על אבא שלה שיעשה לבד בבית(כי הי ה בקצר עם הורין) או בגלל שרצתה שנעשה גם איתו,היה הרבה בכי היא אמרה שאני ילך לבד והיא תישאר עם אבא וכדומה.
לפני מס ימים דודה שלי הזמינה לראש השנה אמרתי לה שאנו נוסעות אז היא אמרה ומה אני לא יראה את אבא בחג ?לא רוצה אז אמרתי לה שהיא יכולה לראות אותו באותו יום בבוקר או יום לפני זה כמו שבת ולפעמים גם באמצע שבוע היא לא רואה אותו יומייןם שלושה.
היא בכתה ואמרה שהיא לא רוצה לבוא ושאני יסע לבד והיא תישאר בבית אמרתי לה שאני מחליטה כאן ולא היא .
ראיתי שהיא לא נרגעת וזה מאוד מעציב אותה אז אמרתי לה שאני יחשוב על זה ונראה מה נעשה.
אני לא יודעת מה לעשות להתעקש איתה שתבוא איתי שאני אמא שלה ואני כאן מחליטה.
או להגיד לה את רוצה להשאר בבית תישארי בבקשה אולי גם אבא ישאר איתך.
כי חג שעבר היא אמרה לי אני ישאר בבית עם אבא.
האמת שאני גם די מאוכזבת ממנה נכון שהיא מאוד אוהבת את אבא שלה אבל לא איכפת לה שאני יסע לבד ויהייה לבד בחג העיקר אבא שלה.
ובכלל מאז שיצא מהבית הוא הפך לכאילו משהו אלוהי בישבילה (גם לפני מאוד אהבה אותו אבל לא כך) היא מדברת איתו כל יום בטלפון ואם הייתי מסכימה היתה מדברת איתו כל חצי שעה היא חייבת לדבר איתו כל יום לפני שהיא הולכת לישון.
ואם היא הולכת איתי לאן שהוא היא לא מוותרת על הפלאפון שלה שאם חלילה הוא יתקשר אליה והפלאפון לא יהיה איתה לי כל העיניין נראה מוגזם. אני רואה הורים שנפרדים והילדים
לא מתנהגים בכזו אובססיביות על האבא.
מה לעשות עם החג מה נכון לעשות אני מאוד מבולבלת .
אני מאוד ישמח אם תוכלו לעזור לי כאן בפורום.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
סמדר ריינר07/09/2012שלום סיגל,
מה שעובר על הבת שלך הוא לא רק בגלל שהיא קשורה לאביה אלא בגלל שהיא בעצם לא משלימה עם הפירדה שלכם. מה שקרה כשאתם חגגתם ימי שישי ביחד, בעצם בלבלתם אותה ואת עצמכם ושימרתם אשליה כאילו לא נםרדתם לגמרי. הפרידה בחגים מדגישה את ניפוץ האשליה הזו, ונדמה לי שלזה היא מתנגדת. עכישו באופן ענייני: אים שום הגיון שבכל החגים היא תהיה איתך. החלוקה ההגיונית היא שבחלק מהחגים היא תהיה עם אביה ומשפחתו ובחלק איתך, כמו בכל משפחה שמתגרשת. יכול להיות שהגיע הזמן שתסדרו ביניכם את סדרי הראייה בצורה הגיונית והוגנת ותשלימו, כולכם עם זה שהמשפחה הקטנה שהייתה לכם כבר לא קיימת, וצריך למצוא סידור שמשקף את המצב החדש ולא משמר אשליה. למעשה היא בוכה כי היא תופסת אותך כמי שמפרקת את המשפחה כשאת נוסעת לדודה, יכול להיות שמה שהייתה רוצה שתחגגו שוב שלושתם כיחד. זה לא תואם את המציאות יותר.
במחג הזה הייתי מאפשרת לה לחגוג עם אביה אם היא רוצה, ואחר כך עושה חלוקת חגים מסודרת היא צודקת שהיא רוצה גם לחגוג עם אביה, זה הרי לא הגיוני שבכל החגים היא תהיה איתך, ותפסיד את אביה וגם את משפחתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)