מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינוי קיצוני בהתנהגותאורטל07/09/2012
בני בן 4.7 - עלה זה עתה לגן עירייה- בדומה לפנייה שפורסמה קודם לגבי התקפי זעם , גם בני סובל מהתקפי זעם חמורים. התנהגות זו החלה עוד לפני כניסתו לגן עירייה . שינויי ההתנהגות החלו לפני כחודש וחצי וזה מתבטא בכך שהתחיל לדבר בטון תינוקי ובכייני, החל לשתות כ- 4-5 בקבוקי סימילאק ביום (במקום בקבוק אחד בבוקר) החל להרטיב בלילה, עובר למיטתי בכל לילה. יש לו מנהג לשחק לי בשיער, דבר שהיה עושה בעיקר בלילה או כשהיה עייף -ואילו היום הוא פשוט מחובר לי לשיער בצורה קיצונית.
אציין שאני נמצאת בחודש השביעי להיריוני, טרם שיתפנו אותו (זה לא מאוד בולט עדיין ) אך בהחלט נעשה זאת בקרוב. אני חוששת שידיעה זו תחריף עוד יותר את ההתנהגות (שכבר היום היא בלתי נסבלת) בעיקר בגלל שהוא מאוד מפונק - הוא בן יחיד .
אני משוחחת איתו המון, מסבירה לו שלא נעים שהוא כועס ורגזן כל היום, מעניקה את מלוא תשומת הלב ועדיין...
מה עליי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי קיצוני בהתנהגות - תגובה
סמדר ריינר07/09/2012שלום אורטל,
אין ספק שבנך מגיב להריון ולכך שהולך להיות עוד תינוק בבית. הוא מקנא ורוצה לחזור להיות תינוק בעצמו. עד כאן הכל טבעי וברור.
את לא אמורה לשוחח איתו כל כך הרבה. כאשר הורים משוחחים הרבה ומסבירים ואמרים שלא נעים להם, זה ההיפך מסמכות הורית. זה משדר לילד חולשה ונותן לו המון כוח. בנוסף זה גם נותן רווח מישני של תשומת לב. זה לא מחזיק אותו ולא מרגיע אותו.
אני מציעה לך לבלות יאתו זמן איכות שלא כולל נאומים ושיחות, פשוט בשביל הכיךך של שניכם, במידת האפשר גם לאחר הולדת התינוק (אני מקווה שיש לך את העזרה המתאימה).
מעבר לזה, מההתנהגויות הבכייניות יש להתעלם. אם הוא רוצה סימילאק - אין מניעה לתת לו, זה יעבור. כשהוא בוכה ומתפרץ, פשוט להתעלם (אני יודעת,זה קשה) וכמובן לא לתת לו מה שהוא רצה.
אם ההתפרצות אלימה פיזית, יש להפסיק אותה פיזית, אבל לא להיגרר שוב לנאומים, תוכחה, הסברים, עונשים, התחננויות ווכו', אלא לתהייחס הכי בקצרה שאפשר.
העקביות מאוד חשובה כאן, יש להתמיד בהתעלמות גם אם הוא צורח שעה וגם אם זה קורה שוב ושוב. אם תהיי עקבית, הוא יירגע עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על תגובתך המהירה.
אורטל07/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור
סמדר ריינר08/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
