מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בכי היסטרי באמצע הלילהיפעת בן שושן26/02/2008
שלום רב,
יש לי שאלה לגבי בני בן השנה ו-5 חודשים שבשבוע האחרון מתעורר כל לילה בבכי היסטרי ולא מוכן להרדם רק אם אשב ליד מיטתו והוא ילטף את ידי. הוא לא מוכן שאביו יגש אליו למרות שיש ביניהם קשר נפלא (אבא לוקח לגן, מקלח, משחק) הוא ממש צמוד אליי, הדבר מאוד מתסכל אותי מכיוון שאני נמצאת בחודש תשיעי ומפחדת שבימים שאשהה בבית חולים יהיה ממש קטסטרופה בבית. הילד בוכה וצורח ואני מנסה לתת לאביו להתמודד איתו ולא להתערב אבל יש גבול .
שאלתי היא האם הבכי נובע מחלומות, לידה מתקרבת או אולי קורה משהו בגן בו הוא שוהה?
ניסיתי לברר בגן איך מצב רוחו, והם אומרים שהכל בסדר גנור, כי בסה"כ הוא ילד רגוע מאוד.
בבית אין שום סימן ללידה, לא עשינו שום דבר כך שלא נראה לי שהוא מרגיש, יכול להיות שאני טועה.
אני ממש מתוסכלת וממש רוצה לעזור לבני ולבעלי המתוסכל שממש מנסה לעזור לבננו.
תודה רבה
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי בלילה
שושי יעקובי27/02/2008פחדים והתעוררות באמצע הלילה מאפיינים לא מעט ילדים בגיל שנה וחצי. מבחינה התפתחותית ההבנה הגדלה מעוררת יותר פחדים שמופיעים בחלום. זהו גיל שבו הילדים עדיין צריכים את הקשר המרגיע עם אמא. אבא יכול להיות תחליף נהדר לשעת משחק או פעילות בעת רוגע אבל כשילדים חשים מצוקה אמיתית (פחד בחלום) הדמות שהם מחפשים זו אמא. את חוששת ובצדק מסויים איך תוכלי להתחלק ולספק את הצרכים של שני ילדים. פעוט בן שנה וחצי ותינוק. זה אפשרי. לא פשוט, הרבה פעמים מתסכל, מעורר אשמה, אבל זה עוד שלב בהתפתחות שלך כהורה.
בתקופה הקרובה את זו שעדיין צריכה להרגיע את הילד שלך בשעת מצוקה. כך את משדרת לו שהוא לא מאבד אותך, שאת עדיין שם עבורו ברגעים החשובים גם כשמתווסף תינוק נוסף למשפחה. בשעות אחרות יהיו לצידו דמויות נוספות, אבל ברגעי מצוקה זו עדיין צריכה להיות את.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)