בתי בת הארבע כפייתית בנושא סדר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בתי בת הארבע כפייתית בנושא סדר
    יעל
    26/02/2008

שלום בתי בת 4 מאוד כפייתית בנושא סדר, אני מתכוונת לכך שהיא לא תיגש לאכול עד שלא סידרה אחריה את המשחקים, מפחדת שהשמיכה לא תתפלגן כשאני מכסה אותו ודואגת שהנעלים יהיו במקום. רציתי לדעת אם יש דברים שאני יכולה לעשות כדי להקל עליה בעצמי. כלומר לפי פניה לעזרה מקצועית בנושא. אנחנו גם מסודרים בעצמינו אבל היא עברה אותנו בכמה רמות האם זה משהו שדורש בכלל טיפול מקצועי או שאפשר להתגבר עליו בעזרת הכוונה? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כפייתיות לסדר

שושי יעקובי
    27/02/2008

מדבריך לא ברור לי למה את מתכוונת כשאת מתארת את ביתך ככפייתית. מהי ההתנהגות הכפייתית של ביתך. איך היא מגיבה לאי סדר, לשינויים , ללכלוך? איך אתם מגיבים לכך בבית. האם משהו אחר בבית היה בטיפול רגשי עקב בעיות של כפייתיות.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שההתנהגות שלה כפייתית

יעל
    02/03/2008

היא נראית לי כפייתית כי היא כל הסמן טרודה שהכל יהיה במקום לא עברנו שום טיפול וובית אנחנו לא מעירים על בלגן או לסדר. מעבר לזה בקשר לניקיון בחוץ היא אוהבת לשחק בחול אבנים ואני מאפשרת לה להתלכלך כמה שיהא רוצה בבית היא נוהגת לשטוף ידיים אחרי האוכל אבל היא לא מקפידה על הנקיון כמו על הסדר. למשל היא לא מקפידה לנגב אחרי השירותים למרות שאני מעירה לה אבל עניין הדסר הוא נראה לי קצת מוגזם בגלל זה אני חושבת זה כפייתי לא אבחנתי את זה. אני אודה לך על המשך התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאגה מוגזמת לסדר

שושי יעקובי
    02/03/2008

ילדה שטרודה מאוד בשמירה על סדר קבוע, עשויה לנהוג כך בתגובה למתח פנימי וניסיונות לשליטה או כחלק משלב התפתחותי שבו לפרק זמן מסויים הילד עסוק בסדר ובניקיון, רתיעה מלכלוך ואי סדר . אם נראה לכם כי הילדה מגיבה רגשית באופן מוגזם לשינוי ולאי סדר, אם היא נראית מתוחה במיוחד או חרדה, אלו סימנים לכך שקשה לה להתמודד ומומלץ לפנות לייעוץ מקצועי.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו