מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יכול להיות שזו טעות?ענבר11/09/2012
בני בן השנה ו-11 חודשים נכנס לגן לראשונה ב 27/8/2012 עד אותו יום הוא היה איתי בבית.
בכל בוקר הוא בוכה מאוד והפרידה ממני היא מאוד קשה,בשבוע האחרון בעלי לוקח אותו לגן אך עדין הוא בוכה למרות שהגננת אומרת שהוא נרגע לאחר מספר דקות.
במהלך היום הוא צמוד לסייעת עד כדי כך שהיא לא יכולה ללכת להתפנות.היום הגננת אמרה שהוא רץ בינה לבין הסייעת אך גם משתתף קצת בפעילויות,משחק ומתעניין במה שקורה מסביבו.
בימים הראשונים לא אכל בגן ורק בבית.בשבוע האחרון הוא לא מוכן לאכול בבית.חשוב לי לציין כי הוא עדיין יונק בעיקר על מנת להרדם וגם בלילות האחרונים לא כ"כ רוצה לינוק.
אני לוקחת אותו מהגן ב12:20. הוא ישן חצי שעה מתעורר ושוב יונק ונרדם(לפני הגן היה ישן לפחות שעה וחצי-שעתיים ברצף).
בלילות הוא בוכה וצועק מתוך שינה וכמעט אינו ישן.
לפני הכניסה לגן הוא היה ילד שובב ומלא שמחת חיים שרץ ומשתולל ותמיד רדפנו אחריו.היום הוא רודף אחרינו ואם הוא לא רואה אותנו לשניה,אפילו בבית הוא בוכה.בחוץ הוא צמוד אלינו ולפעמים מייבב.
(אני לא יודעת אם זה קשור אבל פעמיים שלוש ביום הוא משלשל)
אני נקרעת מבפנים ויודעת שזה אמור להסתדר (הוא הילד השלישי,אבל אף אחד לא חווה את זה כל כך קשה).
והוא עובר משהו מאוד קשה,האם אני טועה שאני ממשיכה לקחת אותו לגן?
האם הוא צריך טיפול מיוחד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שזו טעות? - תגובה
סמדר ריינר11/09/2012שלום ענבר,
אני לא בטוחה שבנך זקוק לטיפול מיוחד. הסתגלות לגן יכולה לקחת כשבועיים. אנחנו כרגע בפרק זמן גבולי מהבחינה הזו. אם בשבוע הקרוב המצב נמשך לגמרי אותו דבר, אולי כדאי לשקול האם הגן מתאים לו. אולי הוא זקוק לגן קטן ואינטימי יותר, או ליום קצר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה,אבל אני ממש מבולבלת
ענבר11/09/2012עוד שלושה ימים מתחילים החגים עם חופשות של כחודש לסירוגין.
ידוע לי שהתקופה הזו לא תהיה קלה. ולכן שבוע נראה לי מעט מידיי,לא?
לגבי פחות שעות, אני לא חושבת שיש מסגרת של פחות מארבע שעות.
ולשנות לו פתאום צוות ומקום נראה לי יקשה עליו יותר..סליחה,אבל אני ממש מבולבלת.
האם זה טבעי שכשהוא רואה אותי כשאני באה לקחת אותו הוא בוכה (לכמה שניות)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה,אבל אני ממש מבולבלת - תגובה
סמדר ריינר12/09/2012שלום ענבר,
ההצעות שלי היו כלליות, בין השאר בגלל שלא נתת שום מידע לגבי מספר השעות שהילד שלך במסגרת. כמובן שאם הוא נמצא שם רק 4 ארבע שעות אין לך לאן לרדת משם. זו הייתה רק דומגא לזה שמשהו הוא יותר מדי מבשבילו, ואולי צריך לראות איך להפחית. אם לא בשעות אז אולי מסגרת של הגן, אם ניתן למצוא מסגרת יותר קטנה. אם הילד לא מסתגל בשום פנים ואופן למסגרת, אז כן, צריך לשנות לו. אתם רק בהתחלה, הוא בכלל לא התרגל למסגרת הזו כך שאת לא משנה לו משהו שהוא רגיל אליו. זה עדיף על להמשיך במסגרת שלא מתאימה לו. לגבי החגים, זה לא רלוונטי. השבועיים מתחילת הגן כבר הסתיימו. אם עוד השבוע הזה אין שום הטבה אפילו לא חלקית, אנחנו אפילו לא נכנסים לחגים בשלביל להבין שמשהו כאן יותר מדי.
אם הילד בוכה כשאת מגי הלקחת אותו, זה לא תמיד בהכרח לא נורמלי, אבל אם כל התופעות של ההסתגלות נמשכות יותר מדי זמן זה אומר שצריך לנסות להקל על הילד אם ניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)