מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פעוט שמפחד מבובה גדולהדנה13/09/2012
שלום רב!
בני בן ה-2.5 ילד מפותח ושמח שאוהב מאד להתנסות, להשתתף בהפעלות, מת על חיות, אוהב לשיר ולרקוד.
השנה בגן יש להם חוג חדש שבו מגיעה מפעילה עם בובה גדולה (לא ראיתי את הבובה אבל הבנתי שהיא בערך בגודל של החבובות) ומפעילה את הילדים.
לפי תיאור הגננות הבן שלי נורא נבהל מהבובה עד כדי "היסטריה" ובכה עד שלא הוציאו אותו מהחדר. לאחר מכן הן ביקשו מהמפעילה להראות לו את הבובה בסביבה שקטה אך הוא סרב ובכה שוב.
כאמור בד"כ אין משהו שהוא נבהל ממנו. הפעם היחידה שאכן הוא נבהל מבובה היה לפני די הרבה זמן כשמישהו הראה לו מחזיק מפתחות בצורת בובה ששרה כשלחצו לה על הבטן. ייתכן והבובה מהגן הזכירה לו את הבובה ההיא...
הגננת אמרה שאני אדבר עמו ואכין אותו בשבוע הבא..הבעיה שהבובה אינה ברשותי ואני אפילו לא יודעת איך היא נראית וכמובן אין לי שום יכולת לחשוף אותו לאותה הבובה לפי רצוני..
אודה לכן אם תייעצו לי מה לעשות במקרה כזה?
חבל שיפסיד הפעלה כיפית (כאמור הוא מאד אוהב לשיר ולרקוד) ומצד שני אני לא רוצה שיפתח ממש פחד יותר עמוק או יסבול אם נחשוף אותו בכוח..
תודה רבה רבה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט שמפחד מבובה גדולה - תגובה
סמדר ריינר13/09/2012שלום דנה,
אני לא חושבת שחייבים לחשוף אותו בכוח. יש הרבה פעילויות כיפיות אחרות, ואם זה כל כך בלתי נסבל אולי אפשר לוותר. בכל אופן אפשר לנסות לחשוף אותו לדברים דומים, למשל בובות דומות גם אם זה לא בדיוק אותו הדבר בטלוויזיה או בציור או צילום באינטרנט. עם זאת, אני לא הייתי מתעקשת על זה, הוא בסה"כ בן שנתיים וחצי, קשה לדבר איתו ולהסביר לו ולא חייבים בכוח. כך שאם זה לא הולך עוד פעם או פעמיים הייתי שוקלת לוותר על החוג. לא נורא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
דנה13/09/2012קודם כל המון תודה על ההתיחסות המהירה!
הבעיה שהחוג הזה הוא במסגרת הגן שלו..כלומר לא חוג שאני רשמתי אותו בערב ויכולה להוציאו בקלות (שזה בדיוק מה שהייתי עושה אילו זה היה חוג אחר הצהריים)..
הבעיה שיום בשבוע כל ילדי הגן הולכים להפעלה ע"י אותה השחקנית עם הבובה המפחידה.
למנוע ממנו ללכת עם כל הילדים זה אומר ששעה הוא יהיה לבד בחדר (שזה גם בעייתי כי מישהו יצטרך לשמור עליו ובטח הגננות נמצאות עם כל הילדים באותו החוג)...
כך שכפי שאת מבינה המצב הוא יותר בעייתי...הן מבחינה חברתית והן מבחינה לוגיסטית זה כלל לא פשוט למנוע ממנו את ההחשיפה לבובה..
השאלה אם בכל זאת יש דרך אולי כן לעזור לו להתגבר על הפחד?
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
סמדר ריינר13/09/2012שלום דנה,
את שאלת בשאלתך הראשונה האם להכריח בכוח להיחשף ולכן עניתי שלא. וגם אעניתי לך מה כן ניתן לעשות, למשל לחשוף דרך בובות דומות גם אם זה לא בדיוק אותו הדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה! חג שמח ושנה טובה!
דנה14/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה טובה וחג שמח:-)
סמדר ריינר14/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)