מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמא מיואשתמייסא14/09/2012
יש לי בן בגיל 5 שנים, ילד מאוד חכם, ובעל יכולות קוגנטיביות גבוהות...יש לי שתי שאלות שאשמח שתעזרו לי ...
1) הגננת כבר מתחילת השנה מתלוננת שהוא לא יושב על הכיסא כמו שצריך בזמן שעת הריכוז שהיא עושה, אתמול נכנסתי לכיתה והיא התחליה עם התלוננות שלה שהילד לא יושב ולא מרוכז ושהיא מבקשת ממנו לענות על שאלה מסוימת הוא עונה על משהו אחר ועל זה כבר היא ממליצה להכניס אותו לשילוב ( עוד לא עבר חודש מתחלית השנה כאשר זה גן חובה חדש בשבילו המורה והילדים חדשים...).
בנוסף היא התלוננה שבקשה מהילדים לצייר אדם והוא צייר משהו אחר ואז היא קבעה שהוא לא יודע...והתחילה להראות לי ציורים של ילדים אחרים (פשוט עושה השוואה מולו)
ניסיתי להסביר לה שהוא יודע אבל לא יודעת מה שקרה לו אבל כמובן שלא השתכנעה, בסוף אמרתי לה שאני אתן לו בבית לצייר ושיביא את זה מחר וזה מה שקרה הוא צייר אדם עם כל הפרטים הקטנים שבפנים ואפילו הוא שם 5 אצבעות ...וששאלתי אותו למה לא צייר בכיתה אמר לי שהוא רצה לצייר משהו אחר . אני כן יודעת שהוא לפעמים עקשן ורוצה לעשות מה שבא לו אבל למה הגננת לא מנסה עוד פעם איתו ? למה כבר רוצה להכניס אותו לשילוב ? האם זה נשמע נורמלי.
באותו יום אני ובעלי הענשנו אותו בכך לא להדליק טלוויזיה ( הסברתי לו שהעונש הוא בגלל שלא יושב בכיתה ולא מקשיב למורה), זאת הפעם הראשונה שאנחנו מענישים אותו ...האם התנהגנו נכון? ומה עלי לעשות במקרים כאלה ? (כאשר אני יודעת שהבן שלי יכול אבל עקשן).
2) שאלה שנייה: אני ילדתי תינוקת לפני חודש וחצי ומאז הבן שלי השתנה מאוד ואת זה הסברתי למורה שלו אבל היא אומרת שזו לא סיבה מספיק טובה שהוא יתנהג כך, למרות שאני רואה שהוא מקנא מאוד מאוד.אני מנסה להיות איתו לבד שעה ביום עדיין שוכבת לידו בזמן השינה וקוראת לו סיפור כמו שעשיתי בעבר...אבל הוא מנסה תמיד להעיר אות התינוקת ופעמיים הוא נשך אותה (הוא אמר שרוצה לנשק אותה מהיד ואז נשך אותה....) , ולפעמים רוצה לשים לה המוצץ בכוח. אני לא יודעת איך להתנהג! במקרים האלה ניסיתי את שני הכיוונים להיות נחמדה אליו, להרחיק אותו ולתת לו חיבוק ולהסביר לו שהיא קטנה...ואוהבת אותו. וניסיתי להרחיק אותו בכוח אבל את שתי השיטות לא עזרו.
אני כבר מיואשת ולא יודעת איך להתנהג ולמי לפנות, אני מרגישה שזה לא הבן שלי שאני מכירה.
אני מבקשת את עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מיואשת - תגובה
סמדר ריינר14/09/2012שלום מייסא,
ראישתי לגבי השאלה הראשונה, אני ממש לא ממליצה להעניש. עונשים לא עזורים ורק משפילים את הילד ומחמירים את הבעיה. שנית אין לך כל כך סיבה להיות מוטרדת מהמלצתה של הגננת לגבי שילוב. היא לא מחליטה לבד. לצורך כך צריך לאבחן אותו, ואז יוכלו לדעת אם יש בעיה או לא. זה לא סותר את העובדה שהוא ילד חכם ועם יכולות, אבל יכול להיות שקושי ריגשי, או קושי אחר, למשל בעיית קשב וריכוז או בעיה אחרת מונעים ממנו לבטא את יכולותיו, ואם זה כך עדיף אכן לאבחן זאת כדי לדעת איך לעזור לו, ואם זה לא כך, אז גם טוב לדעת שאין שום בעיה וזה גם ירגיע את הגננת. כך שאני במקומך הייתי משתפת פעולה עם הגננת בעניין, ונותנת לאנשי המקצוע במערכת לאבחן אותו לבדוק, זה לא יכול להזיק ורק יכול להועיל.
לגבי היחס שלו לאחותו, נסי לתת לו הכרה בכך שהוא מקנא וקשה לו. פשוט לדבר על זה שאת מבינה שהוא מקנא באחותו, ולפעמים הוא כועס, ולמדי אותו דרכים חלופיות לבטא כעס, למשל להרביץ לכרית, או פשוט להגיד, אני כועס, זה לא פייר וכו'. כמו כן יכול להיות שיועיל לך לקבל הדרכת הורים כדי ללמוד איך להציב לבנך גבולות בצורה אסרטיבית ומועילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא מיואשת
מייסא15/09/2012תודה רבה על התשובה.
אחרי שדיברתי עם המורה הבנתי ממנה שהוא מנסה לעשות מעצמו צחוק מול הילדים, ז"א בשעת הריכוז הוא קם מהכיסא ומתחיל לעשות כל מיני תנועות שמצחיקות הילדים.
אותם תנועות הוא עושה בבית וזה התחיל רק לפני חודש וחצי (אחרי שילדתי ...).
על מה זה מעיד? ואיך אני יכולה לעזור לו ? שאני רואה שהוא עושה תנועות אלו איך עלי להגיב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא מיואשת - תגובה
סמדר ריינר16/09/2012שלום לך,
ברור שבנך עושה את התנועות האלה כדי להשיג תשומת לב. לכן הדבר היעיל ביותר הוא להפסיק להתייחס לתנועות האלה, ככל שתתעלמי מזה יותר כך המוטיבציה שלו לעשות את זה תפחת כי הוא לא מקבל את תשומת הלב שהוא מצפה לה. חשוב להיות מאוד עיקבית בזה, ולא לפעמים להתייחס ולפעמים לא, אלא אף פעם לא להתייחס. כמו כן חשוב לתת לו תשומת לב על התנהגויות חיוביות או בכלל תשומת לב חיובית יזומה על ידך גם אם הוא לא עושה שום דבר, כך שהוא לא יצטרך להשיג תשומת לב בדרך הזו. חשוב שתבלי איתו זמן איכות לבד, כדי לתת לו את ההתייחסות שהוא עדיין זקוק לה בגילו במיוחד אחרי שנולד/ת אח או אחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)