פחדים ודמיונות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחדים ודמיונות
    דנה
    18/09/2012

בני בן שבע ועשרה חודשים. ילד נבון, תלמיד טוב אהוב על חבריו. יש לו אח ואחות והוא באמצע. בשנה האחרונה אנו מתמודדים עם התנהגויות והתפרצויות שלו, אך לא נראה לי כי מדובר במשהו חריג. בחצי שנה האחרונה התחילו להתפתח אצלו פחדים. בהתחלה פחד מגנבים, ואחר כך החל לפחד מחייזרים לאחר שצפה בתכנית טלוויזיה בנושא. הוא חושש להתקלח למשל עם דלת סגורה, דואג לסגור את החלון לפני השינה וכו. לאחרונה זה החמיר למשל בכך שהוא חושש ללכת לחבר טוב שלו כי הוא טוען שהוא מדמיין שהמשפחה הם למעשה חייזרים. רציתי לשאול זה האם מדובר בתופעה מוכרת, עד כמה חמורה הבעיה שתארתי, ואיך אוכל לעזור לו להתגבר על הפחדים והדמיונות.

תודה רבה, אני מאד מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים ודמיונות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים ודמיונות - תגובה

סמדר ריינר
    18/09/2012

שלום דנה,
    שנמע שבנך במצוקה, שהולכת ומחמירה. הפחד מכך שמהשפחה שלו הם חייזרים נשמע מעט מוזר וכדאי לפנות לגורם מקצועי ולבדוק את העניין לעומק. אני ממליצה לכם לפנות לפסיכולוג קליני או לפסיכותרפיסט שעובד עם ילדים ולאחר הערכה ראשונית לשקול אם יש גם צורך בפנייה לפסיכיאטר או לא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשוט להיועץ עם רופא המשפחה וככל....

בתיה
    14/10/2012

הנראה הוא יתן לכם הפניה לפסכיולוג - ופסיכולוג כמו פלסתר ליד יכול להבהיר לו בצורה כזו שהוא יבין ומבין שבעצם אלו הם דמיונות .
    היתי ממליצה לך לנתק אותו מדברים כאלה בטלויזיה ולשדר לו דברים חיוביים כמו שירים נעימים וקצת לתת לו לנוח מהטלויזיה ומשחקי מחשב- זהו שלב וגיל שבה הילד מתחיל ללמוד את ההבדל בין מציאות למציאות(כיצד נראת המציאות באמת והדמיוןהמובדל מהמציאות ולא אמיתי.).
    בהצלחה
    ללכת לרופא המשפחה ולדבר איתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו