מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סימני אלימותלימור26/02/2008
שלום .
בתי בת שנה וחמישה חודשים,הינה בת יחידה.
לאחרונה היא החלה להפגין אלימות כלפי וכלפי חבריה בגן. זה בא לידי ביטוי בכך שכאשר עוברת לידה חברה בגן ונוגעת בה קלות, בתי מגיבה בבעיטה כלפיה או כאשר אני מבקשת ממנה להפסיק לעשות דבר מה או מונעת ממנה היא מגיבה באלימות- לרוב על ידי מתן מכות עם היד.
כאשר היא עושה זאת אני מחזיקה את ידה, מסתכלת עליה ואומרת לה שהתנהגות זו אינה מקובלת , שהיא פוגעת בי וזה לא נעים לי, בדרך כלל מיד לאחר מכן היא שוב מגיבה באותה אלימות ואם זה חוזר בפעם השלישית אני מורידה אותה מעלי ואומרת לה שלא נעים לי לשחק איתה.
בגן הגננת אומרת שכאשר היא מגיבה באלימות היא מונעת את החברים להחזיר באלימות וקוראת לה "שובבה".
האם אני ו/או הגננת מטפלים בהתנהגות זו נכון? אם לא כיצד עלינו להתנהג?
ברצוני לציין שבתי מראה גם סימני חיבה לעיתים קרובות כמו- חיבוק ונשיקה וניא מרבה לחייך ולצחוק.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות של ילדה בת שנה וחצי
שושי יעקובי26/02/2008הילדה שלך משתמשת במשאבים העומדים לרשותה להתמודד עם תסכולים. כרגע איך לה הרבה כלים והכוח הפיזי הוא אחד מהיכולות שלה. התגובה שלך אליה נכונה, את עוצרת את ההתנהגות השלילית. חשוב עם זאת לשדר לה שאת מבינה את מקור התסכול ואת הסיבה להתנהגות שלה אבל אינך מקבלת את ההתנהגות הזאת. השימוש במילים יאפשרו לה בהמשך לרכוש כלים נוספים להתמודדות עם תסכול.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)