מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות אחרי הגןרונן19/09/2012
שלום.
הבת שלי בת שנתיים ותשעה חודשים ,השנה היא נכנסה לגן עירוני תת חובה ,בגן יש 32 ילדים עם גננת וסייעת , נתליה חוזרת מהגן ב-2 בצהריים , היא חוזרת עייפה(מתה) ובנוסף היא לא אוכלת טוב בגן ולא שותה מספיק מיים(לפעמים אני רואה שהבקבוק שלה מלא) , אני מביא אותה הביתה עושה לה מקלחת ואז מתחיל סרט ,היא עצבנית צועקת בוכה מרביצה ,אני לוקח אותה על הידים היא נרדמת בערך שעה מתעוררת ואז מתחיל הסרט מחדש ,בכי צעקות מרביצה לאישתי ,צועקת אבא אבא ,אחרי שהרדמתי אותה חזרתי לעבודה .
לפני שהיא הלכה לגן היא היתה הולכת לישון בסביבות 11 -12 לא היה לה את ההיתפרצויות הללו. אנחנו ממש חסרי עונים .
בנוסף לכל הרשום מעלה היא התחילה לצדד ביני לבין אישתי ,היא אומרת לכל דבר שהיא רוצה שאבא יעשה :יסרק אותה ,יקלח אותה ..... .
להזכירך עד לפני שהיא הלכה לגן היא היתה עם אישתי בבית ולא היה את תופעות ההתנהגות הללו .
אנא עזרה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות אחרי הגן - תגובה
נעמה סבג שמש19/09/2012שלום רב,
אני מבינה שעד כה הילדה לא היתה בגן כלל. השינוי הזה, מבית, לגן עם 32 ילדים הוא לא פשוט. גם שינוי דרסטי בשעות השינה מביא לחוסר שקט שלה.
אם במקרה ניתן בתחילה להוציא אותה קצת קודם, שעה קודם, כדי לאזן לה את שעות השינה בהדרגתיות, זה ייקל עליה.
במקביל לכך שתעטפו ותתנו לה חום, עליכם להציב גבולות מאד ברורים ולא לוותר שם.
זה מה שייתן לה להרגיש בטוחה ואהובה.
אם תרצו הנחיית הורים של סטאג'רית מהמכללה, אתם מוזמנים לפנות.
בהצלחה,
נעמה סבג שמש, מנהלת מכללת עידן ההורות,
מכללה המתמחה בייעוץ שינה, הנחיית הורים וליווי לאחר לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם בעיית העדפת אבא על פני אמא
רונן20/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם בעיית העדפת אבא על פני אמא - תגובה
נעמה סבג שמש29/09/2012זה בסדר שיש ליד העדפה מסויימת. עם זאת, אנו צריכים לכוון אותו לכך ששני הוריו יכולים ומסוגלים לתת לו מענה ראוי.
הכינו אותו מראש לכך שהיום אמא מרדימה\מקלחת\אוספת מהגן. אם יביע אכזבה , תכילו את רגשותיו, תשקפו לו את החוויה ותתנו מקום לרגש: אני יודעת שאתה ממש מאוכזב שלא אבא אוסף אותך היום, אבל זה המצב.
אם יבכה- תנו מקום לבכי, זה בסדר להביע אכזבה.
אבל תהיו ברורים, נחושים ואסרטיבים בהחלטתכם והתנהלותכם מולו.
בהצלחה!
נעמה סבג שמש, מנהלת מכללת עידן ההורות.
יועצת שינה, מנחת הורים ומרצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)