גמילה מפינוקים- לבן 4.9

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מפינוקים- לבן 4.9
    שלי
    19/09/2012

שלום רב,
    בני בן ארבע ותשעה חודשים. ילד מדהים, לבבי, וחכם אבל בעוכרנו גם מאוד מפונק. הוא התרגל לקבל מתנות באופן תדיר ללא כל סיבה... לדוגמא, מגיע לסבא וסבתא אחרי הגן וממתינה לו שם מתנה... (2-3 בשבוע אפילו...) הוא התרגל שהוא מביע משאלה (מכונית צעצוע, בובת ספיידרמן, וכו') ןבביקור הבא - המשאלה מתגשמת... בהתחלה הוא היה אסיר תודה אבל לאחרונה הוא התחיל להביע כעס ואכזבה אם לא מחכה לו מתנה, או אם המתנה אינה תואמת בדיוק את המשאלות שלו ... אני רוצה לשנות את המצב. חשבתי לבקש מההורים שלי (הסבים הנדיבים) שיפסיקו עם המתנות ויגבילו אותן לימי הולדת וחגים או ארועים מאוד מיוחדים, ובמקביל להסביר לילדי שמתנות מקבלים במועדים הנ"ל. האם זו הדרך? האם יש דרכים אחרות? רעיונות מועילים יתקבלו בברכה.
    תודה ושנה טובה,
    מאיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מפינוקים- לבן 4.9

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מפינוקים- לבן 4.9 - תגובה

נעמה סבג שמש
    19/09/2012

מאיה,

האם המתנות באות בשילוב עם העדר בולות?
    אם כן, יש לעבוד על כך במקביל.
    אם לא, וזה מצב נקודתי, כן ייטב.
    כדאי להסביר לילד את העניין, להכין אותו לשינוי.
    לומר לגננת לספר סיפור על ילד שקיבל המון מתנות ולהציא סיפורים עם מוסר השכל בנושא.

וכן, להוריד בהדרגה את מינון המתנות.

בהצלחה,

נעמה סבג שמש, מנהלת מכללת עידן ההורות,
    מכללה המתמחה בייעוץ שינה, הנחיית הורים וליווי לאחר לידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה - ועוד

שלי
    20/09/2012

זה משהו נקודתי - גבולות אחרים בהחלט מונחים במקום ויש כללים מאוד ברורים בשאר תחומי החיים (ממתקים, טלויזיה, שעת שינה, מקלחת וכו'), כמובן שאצל סבא וסבתא מטבע הדברים יש יותר גמישות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה - ועוד - תגובה

נעמה סבג שמש
    29/09/2012

לגיטימי לחלוטין...:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו