מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אם חד הוריתדנה20/09/2012
שלום רב,
אני אם חד הורית, נפרדתי מבן זוגי כשבני היה בן 7 חודשים (לא היינו נשואים), לבן זוגי אין קשר איתי ולא עם בני. רציתי לדעת מתי ילדים מתחילים לשאול שאלות על אבא, ומה אני צריכה לומר, האם אני צריכה להיפגש עם פסיכולוג ילדים לכמה מפגשים בכדי לדעת מה לומר ואיך להתמודד? האם בני יאלץ להיפגש עם פסיכולוג ילדים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם חד הורית - תגובה
סמדר ריינר20/09/2012שלום דנה,
טוב שאת מנסה להתכונן מראש. אין גיל שבו ילדים מתחילים לשאול, זה תלוי בילד, במידת המפותחות שלו, באווירה בבית, האם האווירה מאפשרת לשאול שאלות או לא, יש ילדים שחשים שהנושא רגיש וקשה לאימא והם לא ישאלו לעולם, אבל הוא ממשיך להציק להם,וגם תלוי באיזו סביבה הוא גדל ועד כמה הוא מרגיש חריג יחסית למשפחות אחרות.
ילדים גם לא תמיד שואלים בצורה ישירה. יש ילדים שבגיל קטן מאוד, אפילו לפני גיל שנתיים, מתחילים לקרוא לכל מיני גברים בסביבה בשם "אבא" וזה גם סוג של שאלה, גם אם היא לא ישירה.
בעיקרון אם הילד לא שואל, הייתי מסבירה לו מיוזמתי בערך בגיל שלוש, שיש לו אבא מראה לו תמונות, ומסבירה לו שאבא מאוד אוהב אותו. מעבר לזה, לגבי ההסבר המדוייק, זה תלוי מה הסיפור, ומתוך זה מחילטים מה לספר ומתי.
בעיקרון, אין סיבה שבנך "ייאלץ" להיפגש עם פסיכולוג, אלא אם כן תהיה בעיה כשלהי שתפריע לו.
כן יכול להועיל שאת תיפגשי עם פסיכלוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים ונותן הדרכת הורים כדי להתייעץ בצורה מדוייקת יותר ושמתאימה ספיציפית לסיפור שלכם ולידל שלך, איך ומה להגיד ומתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם חד הורית המשך תגובה
דנה22/11/2012הי סמדר,
תודה על התשובה, האם את מכירה פסיכולוגים טובים בקופת חולים כללית שאני יכולה לפנות אליהם?
האם זה מצריך כמה מפגשים או פגישה אחת?
יום מקסים
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם חד הורית המשך תגובה - תגובה
סמדר ריינר23/11/2012שלום דנה,
לא ציינת באיזה איזור מדובר, אם איזור ראשון לציון או אור יהודה יכול לעזור לך אני מכירה שם מטפלת שעובדת במחירי קופת חולים.
אני לא יכולה לדעת כמה פגישות זה ייקח זה תלוי גם בך ובמורכבות הסיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם חד הורית - תגובה
דנה25/11/2012הי, באזור פ"ת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם חד הורית - תגובה - תגובה
סמדר ריינר25/11/2012שלום דנה,
לצערי אני לא מכירה אישית פסיכולוגים שעובדים עם הכללית באיזור פתח תקווה, אבל את יכוהל לפנות למכון להתפתחות הילד שעובד עם הכללית באיזור מגורייך ולבקש שם הדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)