בן שנתיים ו-9 בהתקפי בכי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים ו-9 בהתקפי בכי
    טירנה
    22/09/2012

בני בן שנתיים ו-9 מתחיל לבכות כשלא מקבל דבר מסויים. הבכי יכול להמשך גם שעתיים. לא מתרצה מכלום, גם אם קיבל מה שרצה. זורק את המוצץ, החיתול שמחזיק ביד, כל מה שקרוב אליו, ובנוסף גם מכה את עצמו או נושך את אצבעותיו.
    מתקשה לבטא את עצמו , עדיין לא מדבר ברור ולא תמיד מבינים אותו. אני מבינה שנובע מתוסכל, אבל אני מודאגת ומתוסכלת שהבכי נמשך המון זמן ומלווה בהכאה עצמית שלו.
    אני משתדלת להתעלם מהבכי, לעיתים פונה אליו כדי להסיח את דעתו אך זה מתגבר יותר.
    אודה לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים ו-9 בהתקפי בכי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים ו-9 בהתקפי בכי - תגובה

סמדר ריינר
    22/09/2012

שלום טירנה,
    צריך להפריד כאן בין שני דברים. אם הוא ממשיך לבכות גם אם קיבל את מה שרצה, אז הוא לא בוכה מתסכול.
    אם הוא לא מובן, ומרגיש תסכול ובוכה, ואז את מתעלמת ממנו, הוא נשאר לבד עם בדידות נוראית ותסכול, במקרה כזה ההתעלמות לא נראית מתאימה.
    צריך להפריד בין המקרים שבהם בוכה מתסכול, ואז צריך לנסות להתעקש ולהבין אותו, פשוט לנסות הרבה דברים ולתת להם מילים, לתאר בפניו את מאמץ שאתם עודים לבטא את רצונו, כדי שילמד מזה לבטא את עצמו, וגם לתאר את הרשות שהוא חש, (זה מעצבן שאנחנו לא מבינים, בוא ננסה שוב, הנה הבנו...וכו').
    אם הבכי הוא למרות שהוא קיבל מה שרצה אז להתעלם גם אם זה לוקח שעתיים. חשוב שגם אתם תיזמו מתן תשומת לב שלא קשור לתסכול הזה, כי יכול להיות שזו בינתיים נהייתה דרך להשיג תשומת לב, ולכן חשוב לתת לו תשומת לב בדרכים אחרות דווקא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו